Grad

ZA BUDUĆNOST BEZ GRANICA Travanj u znaku studiranja u inozemstvu

ZA BUDUĆNOST BEZ GRANICA Travanj u znaku studiranja u inozemstvu

Ovaj tjedan se na Kampusu Sveučilišta u Dubrovniku održao Erasmus+ Info Panel na kojem je 30 zainteresiranih studenata saznalo sve u vezi mobilnosti i studentskoj razmjeni zahvaljujući ESN-u (Erasmus Student Networku).

Svi su se oni okupili jer je do 29. travnja otvoren natječaj za program Erasmus+ koji studentima pruža priliku studiranja u inozemstvu i biranja između čak 23 Europske zemlje, te pomoći u financiranju.

– Među nama u Dubrovniku trenutno živi oko 50 Erasmus studenata, iz 14 europskih država, dok je naših hrabrih dubrovačkih studenata koji su se odvažili iskušati samostalan život u velikom gradu trenutno otprilike 20 posvuda u Europi – rekao nam je voditelj Ureda za odnose s javnošću ESN-a Dubrovnik Nikola Dodig.

ESN je najveća studentska organizacija u Europi. To je neprofitna organizacija koja se uglavnom bazira na studentskom volontiranju. Organizacija pomaže stranim studentima u procesu integracije, organizira im aktivnosti za slobodno vrijeme, ali isto tako zastupa njihova prava i obaveze, te informira domaće studente o mogućnostima i programima mobilnosti i potiče ih na korištenje tih programa.

Pročitajte još

GRAD DUBROVNIK DIO KEKS OBITELJI Platite režije bez naknade preko aplikacije

Dulist

SVEUČILIŠTE U DUBROVNIKU Priča o europskim izborima na kampusu

Dulist

Otvaranje ponuda za dodjelu dozvola na pomorskom dobru nastavlja se idući tjedan

Dulist