Aktualno

Za 750 pomoraca s Carnivala organizirani autobusi, ali i charter letovi za Rumunjsku i Ukrajinu

Za 750 pomoraca s Carnivala organizirani autobusi, ali i charter letovi za Rumunjsku i Ukrajinu

U grušku luku u srijedu, u 7 sati ujutro, uplovit će kruzer Carnival Magic sa 750 pomoraca, od kojih će, prema najavama biti tek desetak hrvatskih državljana. O protokolu, koji je usklađen sa smjernicama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, više smo porazgovarali s direktorom Lučke uprave Dubrovnik Blažom Pezo. Kako kaže, veći dio putnika ići će autobusima do Zračne luke Dubrovnik. Naime, uspostavit će se zračni most s Rumunjskom i Ukrajinom.

Iz Zračne luke su nam potvrdili kako će u srijedu biti organizirana dva charter leta za Bukurešt, a već u četvrtak tri leta za glavni grad Ukrajine Kijev. S navedenim avionima, kaže Pezo, neće ići samo Ukrajinci i Rumunji, već i pomorci iz Moldavije.

S druge strane, manji dio pomoraca će putovati autobusima ili kombijima u svoje države, u organizaciji agencija. Riječ je državljanima Europske unije, kao što su Talijani, Slovenci i Mađari te pomorcima iz naših susjednih država – Crne Gore, BiH i Srbije.

-Provodimo sve mjere i preporuke kao da je najstrožija situacija. Svi će ići direktno u autobus te u avion. Nema nigdje nikakvih kontakta s drugim osobama. U autobuse će se ulaziti na zadnja vrata. Vozači će biti odvojeni od putnika. Bit će postavljene trake iza vozača, i na prva dva sjedala neće nitko sjedati – ističe Pezo.

Povratak stotinjak Hrvata na kruzeru Carnival Breeze u grušku luku očekuje se 27. svibnja.

Pezo je istaknuo kako je u najavi i dolazak kruzera tvrtke Royal Caribbean s članovima posade u grušku luku, no još sa sigurnošću nije potvrđeno.

Foto: Ilustracija

Pročitajte još

Gorana Stepanić i Pavel Gregorić održali predavanje ‘Lice i naličje retorike u djelu Nikole Vitova Gučetića’

Dulist

Policija za vikend pojačano nadzire najteže prometne prekršaje

Dulist

DONIRAJTE ZA MARIJA Velika akcija Udruge ‘Tata je tata’

Dulist