Aktualno

Youth Adrinet – potpisan Memorandum o suradnji

Youth Adrinet - potpisan Memorandum o suradnji

U sklopu EU projekta Youth Adrinet financiranog iz IPA Adriatic CBC programa u organizaciji Grada Pule, 16. i 17. prosinca 2013.godine održao se  posljednji sastanak  partnera projekta  i političkih predstavnika na kojem su sudjelovali  Miho Katičić, pročelnik UO za obrazovanje,

šport, socijalnu skrb i civilno društvo, koji je ujedno i projekt menadžer navedenog projekta te djelatnice Razvojne agencije Grada Dubrovnika DURA-e, Svjetlana Šimunović, koordinatorica projekta i Ena Soprano, PR projekta.

Tom prilikom, pročelnik Miho Katičić  i predstavnici lokalnih vlasti Italije, Slovenije, Srbije, Bosne i Hercegovine, Albanije i Hrvatske potpisali su  “Memorandum o suradnji”  koji obvezuje  sve partnere na održavanje mreže kreirane kroz projekt, koja se odnosi se na prioritete politike prema mladima Jadransko – jonske regije planiranih za slijedećih sedam godina.
 
Miho Katičić istaknuo je kako Grad Dubrovnik nastavlja provoditi strateški program za mlade „Mladi i Grad skupa“ cjelogodišnjom manifestacijom „Forum mladih“ te kako Grad Dubrovnik priprema strukturni projekt prema kojem bi se u dijelu hotela Stadion otvorio Centar za mlade. Također kroz realizaciju projekta  jedan od sudionika na „Adribusu“, Marin Daničić  u suradnji s koordinatorom Info-centra organizira i provodi aktivnosti  u prvom županijskom info-centru za mlade  „Informadur-u“ .
 
Susret u Puli također bio je prilika da se razmotri tema održivosti projekta i prikažu rezultati Youth Adrinet projekta: stvaranje jake mreže među mladima, analiza stanja politike prema mladima u partnerskim zemljama, razrada smjernica i preporuka za politike mladih, stvaranje centara za mlade (Forumi, Info centri, Multimedijski i komunikacijski centri), stvaranje edukacijskih i informativnih kanala o samopoduzetničkim aktivnostima  te  promocija kulturne razmjene među mladima.
 
Također na sastanku se raspravljalo o mogućnostima daljnje suradnje partnera na EU projektima.
 
Projekt završava krajem siječnja 2014.godine.        

Pročitajte još

‘SNOVITI GRAD’ Izložba posvećena sv. Ivanu Pavlu II.

Dulist

Od ovog ponedjeljka otvoreno Libertasovo prodajno mjesto u Župi

Dulist

[FOTO] LEONARDA TIKVICA ‘PEP konferencija je prilika mladima za čuti iskustva stručnjaka iz prve ruke’

Nora Di Leo