Sport

XAVI GARCIA SE OPRAŠTA OD VATERPOLA ‘Ovo je najteži trenutak u karijeri svakog sportaša’

XAVI GARCIA SE OPRAŠTA OD VATERPOLA 'Ovo je najteži trenutak u karijeri svakog sportaša'

Xavi Garcia završava svoju sporstku karijeru, a u ‘mirovinu’, nakon Olimpijskih igara, odlazi s pozicije kapetana VK Jug Adriatic osiguranja. Od svog se kluba, ali i karijere emotivno oprostio, a njegov status podijelio je i Jug:

-Došao je trenutak za reći zbogom, ili još bolje doviđenja. Živio sam san igrajući više od 20 godina na visokom nivou i dijelio svlačionicu s mnogo fantastičnih i vrhunskih suigrača. Kroz sve te godine uspio sam ostvariti rezultate i ciljeve o kojima sam na početku svoje karijere mogao samo sanjati. Nisam ni slutio da će mi godine mukotrpnog rada, žrtve i truda u ovolikoj mjeri omogućiti da se razvijem kao vrhunski sportaš, ali i kao osoba. Zadovoljstvo mi je da mogu završiti sportsku karijeru u jednom od najboljih sportskih klubova i činjenica da sam bio dio povijesti Juga me ispunjava neizmjernim ponosom – navodi Xavi te ističe kako je ovo najteži trenutak u karijeri svakog sportaša.

-Vrijeme je da se zahvalim ovom klubu i ovom sportu. Nažalost, nije mi se pružila prilika da se oprostim s momčadi i navijačima na način koji sam htio i priželjkivao. Imam samo riječi zahvale onima koji su mi od početka dali povjerenje, ali prije svega onima s kojima sam radio svaki dan, dijelio iskustva na mnogobrojnim putovanjima te nadasve jedinstvene trenutke. Svakome od njih želim sve najbolje i od srca im se zahvaljujem. Nikad neću zaboraviti što ste mi pružili. Naravno, ne mogu (niti želim) zaboraviti na svoju veliku podršku tijekom svih ovih godina, svoju obitelj (iako ne zaslužuju samo nekoliko riječi, zaslužuju spomenik).
Trpjeti me i pratiti toliko godina sigurno nije bilo lako… neizmjerno vam se zahvaljujem. Zauvijek ću ovaj prekrasan grad i predivne ljude nositi u srcu i Dubrovnik ću zauvijek smatrati svojim drugim domom.
Nakon Olimpijskih igara u Tokiju se moram suočiti s novim izazovima kojima ću pristupiti s jednakim žarom i entuzijazmom i koji će mi omogućiti novi život nakon toliko godina. Doviđenja. Vidimo se uskoro… – poručuje Xavi.

Pročitajte još

STIŽE ALKAR Večeras navijamo za Košarkaše Dubrovnika!

Dulist

POSLJEDNJA PRILIKA ZA PRIJAVU Pridružite se utrci 5K, trčite ili navijajte za Marka!

Dulist

NAKON 24 GODINE Hrvatska malonogometna reprezentacija izborila Svjetsko prvenstvo!

Dulist