Sport

WIMBLEDON Konjuh u 3. kolu!

WIMBLEDON Konjuh u 3. kolu!

Dubrovkinja Ana Konjuh plasirala se u 3. kolo Wimbledona nakon što je u meču 2. kola bila bolja od Rumunjke Irine-Camelie Begu sa 7:6(3), 2:6 i 6:3.

Obje igračice držale su svoj servis u prvom setu do 3:3, a potom je Rumunjka uspjela breakom pobjeći na 5:3. Ipak, Konjuh uzvraća istom mjerom te izjednačava na 5:5. Potom novi problemi za Konjuh, jer Begu je izborila nove tri break lopte. Dubrovkinja i to ‘čupa’ te osvaja jednaesti gem, a nakon što je Begu osvojila svoj servis, uslijedio je rulet tie breaka. Konjuh je povela 2:0, potom 3:1, 4:2, 5:3 te na kraju 7:3 nakon 57 minuta igre.

U drugom setu Begu je opet uspjela napraviti break, ovaj put na 4:2, što je ipak na kraju bilo nedostižno za 19-godišnju Hrvaticu. Nakon 39 minuta igre u drugom setu bilo je 6:2 za Begu.

Treći set Konjuh otvara breakom, ali Begu uzvraća istom mjerom za 1:1. Na 3:3 Konjuh radi pritisak na Begu te uspijeva isčupati break za 4:3, potom potvrditi svoj servis za 5:3 te na kraju još jednim breakom osvojiti treći set (6:3) za 2:1 i prolazak u 3. kolo!

Time je napravila korak više u odnosu na lani te izjednačila svoj najbolji rezultat, iz 2014. godine kad je kao debitantica također došla do 3. kola.

U 3. kolu Konjuh će igrati protiv 9. igračice na WTA ljestvici te 8. nositeljice turnira, Slovakinje Dominike Cibulkove, koja je u 2. kolu bila bolja od Amerikanke Jennifer Brady (93.) s dvaput po 6:4.

Pročitajte još

DRUGI DAN MITINGA Još tri medalje za PK Jug!

Dulist

OLMISSUM SLAVIO Square nije uspio izboriti majstoricu polufinala

Dulist

PRVI DAN ‘SWIM WARSA’ Šest medalja za Plivački klub Jug!

Dulist