Aktualno

WANG SHUAI Želim u Dubrovnik dovoditi ‘top’ nautičare

WANG SHUAI Želim u Dubrovnik dovoditi ‘top’ nautičare

‘Važno je definirati što nekome znači uspjeh. Za mene, to je raditi sa strašću. No, moram priznati, još je dug put do trenutka kada ću dovesti još i više ljudi u Hrvatsku, više klijenata’, rekao nam je Wang Shuai, osnivač i predsjednik iYAT-a, jedne od najvećih kineskih nautičkih tvrtki.

Supruga i on, s deset tisuća jahti za najam promoviraju luksuzne turističke pakete za kineske nautičare u svijetu. A njihov broj – itekako raste. Tijekom zanimljive konferencije ‘Silk Road Tourism’ koja se proteklog tjedna održavala u Hotelu Sheraton, diskutirali smo o ulaganjima u Hrvatsku, njegovom putu prema uspjehu, ali i gospodarskim, poduzetničkim vezama Hrvatske i Kine… Bilo sad, bilo u budućnosti. Ove dvije zemlje se polako otkrivaju jedna drugoj, mišljenja je Shuai, koji nam je za uvod rekao kako je ‘plovio’ od titule inžinjera do uspješne tvrtke. A sve to sa samo 36 godina… Trenutno, ističe, radi s top kompanijama i klijentima, s tisućama jahti na raspolaganju. Priča je krenula 2012. godine.

– Tad smo se moja supruga i ja preselili u Južnu Francusku, u Nicu, gdje sam započeo raditi u nautičkom turizmu ovog tipa, uključujući se u jahtašku tvrtku. U tom razdoblju, naš posao bio je koncentriran na mega jahte i superjahte, što je bilo sjajno, no iznimno skupo za ljude s, recimo, prosječnom plaćom. Također, u tom razdoblju smo supruga i ja često vikendima iznajmljivali katamaran jahtu kako bismo plovili francuskom obalom. U tome smo vidjeli fantastičan, a opet ne toliko skup način za uživanje. Ideja je rođena – priča nam.

Kasnije su se njih dvoje preselili u Kinu, nastavljajući s idejom superjahti, ali i polako stvarajući ovaj potpuno novi lifestyle trenutak u nautičkom turizmu. Koji se, očito, sviđa mnogima.

Ostatak priče potražite u tiskanom izdanju DuLista.

 

Pročitajte još

Započeo ciklus radionica robotike u Centru za mlade Dubrovnik

Dulist

PRODUŽENI USKRŠNJI VIKEND Poziv na oprez zbog većeg protoka vozila na autocestama

Dulist

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist