Županija

VRIJEDNOST RADOVA 206 TISUĆA EURA Dovršeno igralište u Mandaljeni

igraliste naselje mandaljena

Prije par dana dovršeno je uređenje multifunkcionalnog dječjeg i sportskog igrališta u naselju Mandaljena u Općini Župa dubrovačka. Autor navedenog igrališta je arhitektonski ured Proto-arch, a radove na izgradnji igrališta, rasvjete i neophodnom uređenju odvodnje izvela je nakon provedenog postupka javne nabave, tvrtka Tehnogradnja d.o.o. Vrijednost svih radova uključujući i cjelovito uređenje sustava odvodnje oborinskih voda bila je 206.000,00 eura s uključenim PDV-om.

Cilj je bio postići maksimalno moguću iskoristivost prostora s obzirom da je oblik parcele bio longitudinalan, izdužen u smjeru sjeveroistok-jugozapad, a sve u svrhu kako bi igralište imalo što veći izbor načina korištenja za aktivnosti na otvorenom te popratnih sadržaja. Također, namjera je bila ostvariti dobro osmišljen prostor koji će postati mjesto okupljanja, sporta i druženja lokalnih građana i djece.

Koncepcijsko rješenje projektiranog područja sadržava jednu polovicu košarkaškog igrališta, trkaću stazu uzduž cijele jedne stranice igrališta, dječje igralište sa raznim spravama za djecu, slobodnom površinom za igranje te tribinama za gledatelje. Sredinom cijelog igrališta je provučena hortikulturalna menadrirajuća traka sa stablima od neplodnih murvi koja osigurava potreban hlad u ljetnim mjesecima, a njen sjeverozapadni dio završava balansirajućom gredom od drva bagrema (robinia pseudoacacia). Površina platoa košarkaškog igrališta i slobodnog prostora za igranje su izvedene asfaltom u boji, dok je dječje igralište izvedeno u antitraumatskoj lijevanoj gumenoj podlozi kojom se omogućuje sigurnost pri korištenju. Također na dijelu dječjeg igrališta su smještene kugle raznih veličina predviđene za igranje koje su obložene antitraumatskom gumenom podlogom. Tribine za gledatelje se nalaze u sjeveroistočnom dijelu igrališta te svojom pozicijom i oblikovanjem predstavljaju ulazni prostor u igralište i pozornicu za razna događanja lokalnog karaktera. Tribine su također oplemenjene hortikulturom sa dva stabla te zajedno sa prilaznom rampom čine prostor koji djeca mogu kreativno koristiti za igranje.

Glavni prilaz igralištu je sa sjeveroistočne strane preko glavnog ulaza na tribine i prilazne rampe, dok je još jedan ulaz osiguran sa sjeverozapadne strane preko stepeništa koje direktno ulazi na košarkaško igralište. Prilazna rampa sa sjeveroistočne strane se koristi i kao pristup osobama sa smanjenom pokretljivosti.

Općina Župa dubrovačka nastavlja s ulaganjem u sportsku infrastrukturu te je u tijeku natječaj za izvođenje radova za uređenje multifunkcionalnog dječjeg i sportskog igrališta u naselju Čibača, a dovršena je izrada projektne dokumentacije za sanaciju i uređenje sportskog i dječjeg igrališta u naselju Gornji Brgat.

Pročitajte još

Potpisani su ugovori za gradnju pretovarnih stanica Janjina i Lastovo

Dulist

DONACIJA VRIJEDNA GOTOVO 20 TISUĆA EURA Marija i Niko Primorac darivali Dom za starije Konavle

Dulist

Župan primio košarkašice ŽKK Ragusa

Dulist