Hrvatska

VRIJEDNO PRIZNANJE Valamar Rivieri sedmi put zaredom nagrada za Dionicu godine

VRIJEDNO PRIZNANJE Valamar Rivieri sedmi put zaredom nagrada za Dionicu godine

Dionica Valamar Riviere d.d. danas je sedmi put zaredom proglašena Dionicom godine prema izboru javnosti u tradicionalnom izboru Zagrebačke burze.

„Iznimna mi je čast već sedmi put zaredom držati u rukama ovo vrijedno priznanje. Očekivanja poslovnih rezultata za ovu godinu veća su od prošlogodišnjih, godine koja je također bila rekordna za Valamar. Valamar i dalje raste – ove godine realizirali smo akviziciju Hotela Makarska d.d., a i napravili prvi korak u internacionalizaciji našeg poslovanja kupnjom hotela u Austriji. Rastao je i broj zaposlenika do brojke od čak 6.600, povećali smo plaće više od 11%, uveli minimalna neto primanja od 5.000 kuna, a u posljednje tri godine otvorili 2300 novih radnih mjesta. Smatram da smo postavili dobre temelje za nastavak ulaganja u rast i razvoj našeg poslovanja. I ponosan sam što ulagači prepoznaju Valamarov potencijal i što nas već sedma nagrada za Dionicu godine vjerno prati na putu ostvarenja naše poslovne vizije, osobito u godini kada smo obilježili i 65. godišnjicu poslovanja“, izjavio je Marko Čižmek, član Uprave Valamar Riviere prilikom preuzimanja nagrade.

Pored nagrade za Dionicu godine o kojoj odlučuje javnost online anketom, Valamarova dionica je nagrađena i kao Dionica s najvećim prometom. To priznanje je odluka Odbora za nagrade Zagrebačke burze, a i ove godine ga je preuzeo Filip Močibob, voditelj odjela financija i odnosa s investitorima u Valamar Rivieri te tom prigodom istaknuo: „Veliko mi je zadovoljstvo primiti ovu nagradu za koju smatram da je odličan pokazatelj Valamarove konzistentne izvrsnosti u poslovanju i komunikaciji. Naši dionici prepoznaju nas kao lidera u stvaranju nove vrijednosti i postavljanju visokih standarda u transparentnosti izvještavanja. Hvala vam na nagradi za Dionicu s najvećim prometom, uvjeren sam da i dalje nastavljamo u smjeru jedne vodećih dionica na hrvatskom tržištu kapitala i to stvaranjem dodatne likvidnosti te uključivanjem novih potencijalnih ulagača kroz razne susrete, prezentacije i konferencije za investitore.

Inače, nagrada Zagrebačke burze dodjeljuje se s ciljem podržavanja najboljih te jačanja prepoznatljivosti tržišta kapitala i njegovih aktivnih sudionika među financijskom i općom javnosti.
“Kada smo 2012. utemeljili Nagrade Zagrebačke burze, vodili smo se željom da kontinuirano identificiramo i nagrađujemo pozitivne primjere na našem tržištu kapitala. Ove nagrade s godinama su postale tradicija, koju dobitnici često i rado ističu. Valamar Riviera ove je godine dvostruki laureat te je od utemeljenja do sada dobitnik ukupno 10 nagrada u nekoliko kategorija, što je jasna poruka da cjelokupna investicijska javnost prepoznaje i nagrađuje izvrsnost“, zaključila je Ivana Gažić, predsjednica Uprave Zagrebačke burze.

Valamar kontinuirano potvrđuje svoju lidersku poziciju kroz rast poslovanja i ulaganja u hrvatski turizam. Ukupna ulaganja dosegla su 5 milijardi kuna, od čega je 4,3 milijarde uloženo u podizanje kvalitete hotela, ljetovališta i kamping ljetovališta te 700 milijuna kuna u akvizicije i širenje.

Pročitajte još

TKO PROPUSTI ROK, SNOSIT ĆE POSLJEDICE Ako ste zaštićeni najmoprimac, prijavite se u Registar stanova!

Dulist

MAĐARSKI I TALIJANSKI BORBENI ZRAKOPLOVI Iduća dva mjeseca bi trebali štititi hrvatsko nebo

Dulist

OD PREVLAKE DO ILOKA Biciklistički maraton u spomen ubijenih redarstvenika u Borovu selu

Dulist