Crna kronika

Vozio s gotovo 3 promila po Metkoviću u popodnevnim satima

Vozio s gotovo 3 promila po Metkoviću u popodnevnim satima

Nakon dojave građana, policija u Metkoviću u utorak je zaustavila vozača koji je vozio pod utjecajem alkohola od 2,94 promila alkohola.

-Nakon prethodno zaprimljene dojave da nepoznati vozač osobnim automobilom krivuda cestom, policijski službenici Policijske postaje Metković su odmah intervenirali i na cesti D-9 u Metkoviću u utorak, oko 15,50 sati zaustavili osobno vozilo dubrovačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 38-godišnjak – navode iz policije.

Budući da je vozač pokazivao izrazite znakove alkoholiziranosti on je alkotestiran te je utvrđeno da vozilom upravlja pod utjecajem alkohola od 2,94 promila. Prometnom kontrolom je također utvrđeno kako vozač nije vozio sredinom obilježene prometne trake, kao i da tijekom vožnje nije koristio sigurnosni pojas. Radi se o recidivistu prometnih prekršaja koji je više puta prekršajno prijavljivan zbog vožnje u alkoholiziranom stanju.

Vozač je isključen iz prometa i doveden u prostorije policije gdje je zadržan do prestanka djelovanja opojnog sredstva, nakon čega je jutros odveden na Općinski sud u Metkoviću, uz optužni prijedlog kojim se predlaže zatvorska kazna u trajanju od 45 dana, novčana kazna od 130 eura i šestomjesečna zabrana upravljanja vozilima B kategorije.

Pročitajte još

OTKRIVENO ZLOČINAČKO UDRUŽENJE U Hrvatsku prokrijumčarili najmanje 305 kilograma marihuane

Dulist

Vozio s 2,5 promila alkohola u krvi, ostao bez dozvole na tri mjeseca

Dulist

Uhićen Francuz zbog prometne nesreće u kojoj je teže ozlijeđen Libertasov vozač

Dulist