Zanimljivosti

VOLITE KOKTELE? Evo koji su najnezdraviji i povećavaju rizik od debljanja

blank

Ljeto još uvijek nije gotovo, a ni sa sezonom koktela nećemo se pozdraviti još neko vrijeme. Međutim, možda niste znali koji se kokteli smatraju nezdravima.

Inače, kokteli sadrže puno kalorija i šećera, zbog čega povećavaju rizik od debljanja, a time i od razvoja dijabetesa tipa 2, piše Index.

Prvi na popisu je koktel Long Island, koji sadrži votku, rum, tekilu i liker triple sec. Samo jedna porcija ima 370 kalorija i 30 grama šećera. Slijedi Pina Colada, koja se priprema od ruma, kokosa i ananasa. Unatoč tome što zbog voća zvuči zdravo, standardna čaša ima 350 kalorija i 25 grama šećera te 10 grama masnoće.

Na trećem mjestu je White Russian, koji u 90 mililitara ima 275 kalorija, 8 grama šećera i 18 grama masti, otprilike isto kao i srednja porcija prženih krumpirića.

Najzdravijim koktelom smatra se miljenik Carrie Bradshaw – Cosmopolitan. Sadrži 130 kalorija, kao i čaša bijelog vina, i samo 4 grama šećera. Ostale niskokalorične opcije uključuju votku-martini, Margaritu i Mojito, dok su najbolje varijante s niskim sadržajem šećera Manhattan, Old Fashioned i Gin Fizz.

Inače, dnevni unos šećera ne bi trebao premašiti 30 grama.

Pročitajte još

NA DANAŠNJI DAN 1878. Rođen prvi dubrovački ilirac Antun Kaznačić

Dulist

PRVI PUT ZAJEDNO NAKON 37 GODINA 8.c prebirao po uspomenama iz školskih klupa

Dulist

Otvorena izložba slika Ratka Rudića

Dulist