Zanimljivosti

VOLITE KOKTELE? Evo koji su najnezdraviji i povećavaju rizik od debljanja

pina colada kokteli

Ljeto još uvijek nije gotovo, a ni sa sezonom koktela nećemo se pozdraviti još neko vrijeme. Međutim, možda niste znali koji se kokteli smatraju nezdravima.

Inače, kokteli sadrže puno kalorija i šećera, zbog čega povećavaju rizik od debljanja, a time i od razvoja dijabetesa tipa 2, piše Index.

Prvi na popisu je koktel Long Island, koji sadrži votku, rum, tekilu i liker triple sec. Samo jedna porcija ima 370 kalorija i 30 grama šećera. Slijedi Pina Colada, koja se priprema od ruma, kokosa i ananasa. Unatoč tome što zbog voća zvuči zdravo, standardna čaša ima 350 kalorija i 25 grama šećera te 10 grama masnoće.

Na trećem mjestu je White Russian, koji u 90 mililitara ima 275 kalorija, 8 grama šećera i 18 grama masti, otprilike isto kao i srednja porcija prženih krumpirića.

Najzdravijim koktelom smatra se miljenik Carrie Bradshaw – Cosmopolitan. Sadrži 130 kalorija, kao i čaša bijelog vina, i samo 4 grama šećera. Ostale niskokalorične opcije uključuju votku-martini, Margaritu i Mojito, dok su najbolje varijante s niskim sadržajem šećera Manhattan, Old Fashioned i Gin Fizz.

Inače, dnevni unos šećera ne bi trebao premašiti 30 grama.

Pročitajte još

(FOTO) Dubrovčani na izletu u starobosanskom gradu Dubrovniku

Dulist

PAPA SVEĆENICIMA Ne držite propovijedi duže od 8 minuta da vam ljudi ne zaspu!

Dulist

NA DANAŠNJI DAN 1810. Rođen veliki prirodoslovac Antun Drobac

Dulist