Aktualno

Vodu iz izvorišta Butina treba prokuhavati

Vodu iz izvorišta Butina treba prokuhavati

Prema današnjim rezultatima Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije (Služba za zdravstvenu ekologiju – Odjel za vode) u uzorcima vodovodne vode iz izvorišta Butina udovoljavaju uvjetima Zakona o vodi za ljudsku potrošnju te uvjetima Pravilnika o parametrima sukladnosti i metodama analize vode za ljudsku potrošnju.

Radi se o uzorcima vode uzetim iz vodovodne mreže u OŠ „Otrić Dubrave“ u Otrić Seocima i iz vodovodne mreže u OŠ „Fra Ante Gnječ Staševica“ u Staševici uzetim 3. lipnja.

Kako smo epidemiološkim izvidima i anketiranjem protekla tri dana u naseljima koji pripadaju Dubrovačko neretvanskoj županiji, a koriste vodu iz izvorišta Butina, zabilježili više osoba s probavnim tegobama (temperatura, povraćanje i proljev), a jednako takvu epidemiološku situaciju zabilježili su i djelatnici Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Split u mjestima koji pripadaju gradu Vrgorcu, a koriste vodu iz izvorišta Butina, preporučujemo istu mjeru koju je preporučio Nastavni zavod za javno zdravstvo Split – Služba za epidemiologiju zaraznih bolesti na dan 5. lipnja zbog predostrožnosti prokuhavanje vodovodne vode za piće iz izvorišta Butina do daljnjeg – kažu iz Županijskog centra 112.

Zavod za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije pojačano će pratiti kretanje slobodnog rezidualnog klora te ostale fizikalno-kemijske i mikrobiološke pokazatelje zdravstvene ispravnosti vode za piće iz spomenutog vodovoda i o tome na vrijeme obavještavati javnost.

Pročitajte još

ZBOG RADOVA Dio ulica danas bez vode, na snazi i privremena prometna regulacija

Dulist

Dubrovačke balerine na međunarodnom natjecanju postigle izvrsne rezultate

Dulist

PRIDRUŽITE SE Studentska akcija dobrovoljnog darivanja krvi

Dulist