Grad

Vodovod uložio još 350 tisuća kuna u poboljšanje sustava vodoopskrbe i odvodnje u Mokošici

DCIM100MEDIADJI_0022.JPG

Vodovod Dubrovnik dovršio je izgradnju novog vodoopskrbnog cjevovoda i sustava odvodnje u dijelu ulice Od izvora u Novoj Mokošici, na prostoru iza tamošnjih garaža. Riječ je o zamjeni ukupno 105 metara mreže vodoopskrbe te novih 175 metara mreže javne odvodnje.

„Kako smo i obećali sugrađanima, do Feste sv. Vlaha završili smo ove radove. Ovdje je zapravo značajno da smo uz vodoopskrbu riješili i pitanje fekalne odvodnje jer su do sada brojni tamošnji objekti bili spojeni na oborinsku odvodnju, a što je protivno propisima i zbog čega je postojala opasnost od ugroze zdravlja stanovnika Mokošice“ – rekao je predsjednik Uprave Vodovoda Dubrovnik Lukša Matušić, dodavši da je glavnina radova bila napravljena u periodu do Božića.

„Napravili smo takav dinamički plan koji nam je omogućio da većinu posla dovršimo do blagdana i vratimo taj dio ulice u prvobitno stanje, kako bi naši sugrađani mogli dostojno proslaviti Božić i dočekati novu godinu, a potom smo odmah nakon blagdana nastavili raditi na posljednjem dijelu ove ulice, od garaža do spoja na glavnu prometnicu te smo sada uspješno dovršili cijeli projekt“ – pojasnio je Matušić te naglasio kako je sada još jedna kritična točka na sustavu dubrovačke vodoopskrbe uspješno sanirana.

Ovu, gotovo 350 tisuća kuna vrijednu investiciju kojom će se dugoročno osigurati stabilnost ovog dijela sustava vodoopskrbe i javne odvodnje, Vodovod je financirao vlastitim sredstvima, a u sklopu radova zamijenjeni su postojeći vodoopskrbni priključci te napravljeni novi hidranti i novi priključci na mrežu javne odvodnje.

Pročitajte još

Znate li tko su ovogodišnji laureati?

Andrea Falkoni Račić

Trajno se uklanja javni WC ispod platana na Pilama

Dulist

[FOTOGALERIJA] Ekipa iz Kluba 65+ u điru s Lidijom Begić

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija