Aktualno

Vodovod kupio “tiskaru”

Vodovod kupio "tiskaru"

Vodovod Dubrovnik modernizirao je svoju opremu, odnosno prilagodio ju je odredbama uredbe Vlade Republike Hrvatske kojom je propisan novi oblik računa za vodu.

Iz tog je razloga bilo potrebno nabaviti novi printer, ali i kuvertirku, opet zbog novih zakonskih propisa.
 
PRINTER ZA 70 TISUĆA KUNA
Kupio je tako dubrovački Vodovod novi printer i to za skoro 70 tisuća kuna (69.929,00 kuna)! Ali i stroj za kuvertiranje, jer se računi po novome moraju kuvertirati. Taj je 'luksuz' koštao dodatnih oko 65 tisuća kuna, pa je u novu opremu uloženo ukupno 134 434 kune. Kako nam je odgovorio predsjednik Uprave Vodovoda Dubrovnik Branko Negodić kupljen je printer, „koji omogućava printanje računa čiji oblik mora biti sukladan obliku iz Uredbe Vlade RH“.
– Stari printer koji je bio u funkciji mogao je printati samo stari oblik računa koji više nije u funkciji – naveo je Negodić razloge kupnje novog stroja za printanje po cijeni od skoro 70 tisuća kuna.
 
TREBALA IM I KUVERTIRKA
Budući da nove zakonske odredbe nalažu kako računi moraju biti kuvertirani, za razliku od starih koje su korisnici dobivali bez kuvertu, kupljena je i kuvertirka.
Na naš upit hoće li s novim strojem, iliti ga printerom Vodovod Dubrovnik usluge printanja početi pružati i drugim komunalnim poduzećima, ustanovama ili pak samom Gradu Dubrovniku rečeno nam je sljedeće:
– Vodovod Dubrovnik kao i sva druga društva koja se bave našom djelatnošću ne smiju pružati nikakve vanjske usluge osim u svojoj djelatnosti – naveo je Negodić.

A mjesečno Vodovod Dubrovnik isprinta preko 17 000 računa.
– Unatoč brojnim ponudama odlučili smo se za nastavak prakse da se računi printaju u svojoj kući jer nam je lakše korigirati program radi svakodnevnih promjena podataka – zaključio je predsjednik Uprave Brano Negodić.
 

Pročitajte još

USTAVNI SUD ODLUČIO Predsjednik Milanović ne može biti mandatar niti premijer

Dulist

Vodovod rješava alternativnu opskrbu Grada vodom

Dulist

OPREZNO POD DUBOM! Mnogi i dalje ignoriraju novu prometnu regulaciju

Dulist