Aktualno

VODOVOD APELIRA Zaštitite vodomjere i instalacije od smrzavanja

Zbog najavljenih niskih temperatura, iz Vodovoda Dubrovnik poslali su upute kako zaštititi vodomjere i instalacije od smrzavanja.

-Vodovod Dubrovnik savjetuje svojim korisnicima da zaštite vodovodne instalacije kako bi se spriječilo smrzavanje vode u instalacijama zbog niskih temperatura. Naime, vodoopskrbni sustav je projektiran na način da je osiguran kontinuirani protok vode, a vodovodne cijevi se polažu na propisanu dubinu unutar tla gdje su temperature više od temperature zraka. Međutim, u zimskim uvjetima korisnici su dužni zaštititi od smrzavanja vodomjer i instalacije priključka u vodomjernom oknu – napisali su te istaknuli važne savjete kako bi se izbjeglo smrzavanje vodovodne cijevi u vašem domu.

Provjerite jesu li vodomjerna okna dobro zatvorena, a u slučaju ekstremno niskih temperatura zaštitite instalacije unutar vodomjernih okna npr. dekama, tkaninama, stiroporom ili staklenom vunom; ispustite vodu iz slavina u dvorištu; interne vodovodne cijevi koje nisu na propisnoj dubini, a vode do garaža i dvorišnih objekata koji se ne griju, ispraznite ili toplinski izolirajte npr. filcom ili građevinskom folijom; u ostalim objektima koji se ne koriste redovito ili u kojima nitko ne stanuje te ako odlazite na duži put, zatvorite ventil iza vodomjera i ispustite vodu kako bi se spriječilo smrzavanje vode; pripazite da se vodomjeri ne smrznu u prostorima s nezaštićenim otvorima (razbijeni prozori i sl.); pronađite ventil iza vodomjera kako biste na vrijeme zatvorili dotok vode u slučaju puknuća cijevi i time smanjili materijalnu štetu.

Pročitajte još

U Pičetama pokopan maestro don Miho Demović

Dulist

DONESEN PRIJEDLOG Do veće energetske učinkovitosti zgrada

Dulist

‘DUBOKO SAM ZABRINUT’ Teolog Šime Zupčić o moliteljima na trgovima

Karmen Maškarić

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija