DuList IN

Vodimo vas na Damira Kukuruzovića na Orsuli!

DuList u suradnji s Park Orsula Music Festival jednom našem čitatelju ili čitateljici daruje dvije ulaznice za večerašnji koncert Damir Kukuruzović Gipsy Swing Quarteta na Orsuli.

Kao i uvijek, potrebno je biti brz i na našu e-mail adresu info@dulist.hr poslati e-mail poruku s naslovom 'Orsula', imenom i prezimenom te kontakt brojem.
Kako stoji u najavi ovog jedinstvenog koncerta, Damir Kukuruzović svoju je ljubav prema glazbi usmjerio na dva područja – uz ljubav prema jazzu, tu je i bila i ona prema romskoj glazbi.

No, kada govorimo o ovoj drugoj vrsti, ne pričamo o glazbi i harmonikama, već o virtuoznim gitarskim izvedbama romskog naslijeđa kakvu je svijetu prezentirao nenadmašni Django Reinhardt. Upravo su usporedbe s Reinhardtom neizbježne za rad Damir Kukuruzović Gipsy Swing Quarteta.

Sjajna Kukuruzovićeva izvedba oslikana nevjerojatnom tehničkom preciznošću, neizostavno priziva sjajnog francuskog gitaristu koji je svijetu predstavio spoj jazz i romske glazbe. Kukurozović se i u svjetskim krugovima predstavlja kao jedan od ponajboljih čuvara Reinhardtovog naslijeđa, a oba do sada objavljena albuma (“Green Hill Gipsy Swing” i “Manouche”) dobili su dobre ocjene i kod svjetske kritike.

Na svom je glazbenom putu ovaj je kvartet surađivao sa značajnim imenima iz svijeta gipsy jazza kao što je to svjetski poznat harmonikaš Ludovic Beier, Adrian B. Burns (poznat po svojim nastupima s Billom Wymanom i Rhythm Kingsima). Kvartet je sudjelovao na svim bitnijim jazz.

Inače, cijena ulaznice/dnevne članarine za ovaj koncert je 50 kuna za registrirane prijatelje udruge Ambient Croatia, odnosno 70 kuna za ostale posjetitelje.

Vrijedi napomenuti kako dan kasnije (subota, 3. kolovoza) na Orsuli nastupa Alex Barck, jedan od utemeljitelja čuvene berlinske grupe Jazzanova te proslavljeni hrvatski DJ Eddy Ramich.

Pročitajte još

DR. ANA BEKIĆ O ESTETSKIM KOREKCIJAMA Dubrovkinje vole neprimjetne zahvate

Maria Prkut

‘VOLIM OVAJ ČAROBNI GRAD’ Goran Višnjić nije propustio s kolegom Boškovićem popiti piće u Antuninskoj ulici

Dulist

Razgovor s Helenom Janjušević, talentiranom Puljankom koja je radila koreografije za Albinu, Indiru, Dina Merlina…

Maria Prkut

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija