Crna kronika

VODILE POSTUPAK PROTIV NJEGA Prijetio dužnosnicama DORH-a, nije dobio istražni zatvor

Općinskom državnom odvjetništvu u Dubrovniku je 14. travnja 2021., uz kaznenu prijavu, priveden državljanin Republike Hrvatske (1973.) zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio dva kaznena djela prijetnje iz čl. 139. st. 1. u svezi st. 3. Kaznenog zakona.

Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 48-godišnjak 24. prosinca 2020. u Dubrovniku, na službenu adresu elektroničke pošte jedne državnoodvjetničke dužnosnice, u nakani da kod nje i druge državnoodvjetničke dužnosnice; a koje su kao predstavnice optužbe postupale protiv njega u kaznenom postupku pred Županijskim sudom u Dubrovniku zbog kaznenog djela razbojništva, izazove osjećaj straha, poslao poruku uvredljivog i prijetećeg sadržaja. Sadržaj elektroničke pošte izazvao je kod državnoodvjetničkih dužnosnica opravdane osjećaje straha i osobne ugroženosti.

Općinsko državno odvjetništvo u Dubrovniku predložilo je sucu istrage Županijskog suda u Dubrovniku određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika na temelju čl. 123. st. 1. t. 3. Zakona o kaznenom postupku. Sudac istrage odbio je navedeni prijedlog i naložio puštanje okrivljenika na slobodu uz mjere opreza iz čl. 98. st. 1. i 2. t. 3., 4. i 5. Zakona o kaznenom postupku. Općinsko državno odvjetništvo u Dubrovniku će podnijeti žalbu na rješenje suca istrage Županijskog suda u Dubrovniku kojim je odbijen prijedlog za određivanje istražnog zatvora.

Pročitajte još

OTEŽAN POSAO ŽURNIH SLUŽBI Dok su se vatrogasci probijali kroz Ulicu Bartola Kašića, građani ugasili požar

Dulist

U dva dana izbilo pet požara, policija poziva građane na oprez

Dulist

Htio se malo provozati tuđim mopedima pa završio u pritvoru

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija