DuList IN

“Vodič jedne plavuše” Nevene Rendeli

"Vodič jedne plavuše" Nevene Rendeli

„Vodič jedne plavuše“ Nevene Rendeli predstavljen je danas u prostorijama TZ Grada Dubrovnika na Pilama.

Riječ je o drugom izdanju toga vodiča, koji je prvo izdanje doživio u srpnju ove godine. Iako je intrigantnog naziva,vodič zapravo donosi osobne dojmove  autorice koja je fotografijom i riječju opisala mjesta i gradove Hrvatske, koje je obišla radeći kao voditeljica i novinarka u emisiji HRT-a „Boje turizma“.

– Nevena Rendeli promotorica je hrvatskog turizma. Nadam se da će ovaj vodič služiti ciljanoj grupi i da će pridonijeti promociji naših destinacija. Ovo je moderan, mladenački, drugačiji vodič, nastao kao normalan slijed njenih emisija o turizmu. Vodič je lepršav, dovoljno  ozbiljan, ali i neozbiljan uradak, koji ima za cilj promovirati turizam, a autorica je uzela sebi za pravo sugerirati što je to najbolje-istaknuo je uz ostalo na promociji Ivo Mujo.

Vodič je nakon Zagreba, Istre i Beograda predstavljena u Dubrovniku, a kako je istaknuo Vedran Benić, vodič pokazuje da autorica voli putovati, a u njoj se može pronaći radoznalost koju autorica iskazuje i u emisiji „Boje turizma“.

Nevena  Rendeli već drugu godinu vodi Festival zelene menestre u sklopu Mirisa Božića u Konavlima. Na promociji je istaknula kako je vodič pisan ženskim rukopisom te kako joj ne smetaju vicevi ili pak predrasude koje se javljaju vezano za sam njegov naslov.

– Ovo nije sveobuhvatan vodič o Hrvatskoj, već u njemu govorim o onome što sam ja obišla. U emisiji „Boje turizma“ radim već 5 godina, te sam shvatila da bi bilo dobro zapisati sve ono što sam vidjela, i čula. Svi ti ljudi koje sam upoznala, sva ta mjesta koja sam posjetila, plaže, u TV formatu se brzo troše, te kako bi ih bilo dobro zapisati za buduće generacije.

S obzirom da ovakvih vodiča nema, te da njih uglavnom pišu stranci koji se nađu u nas na mjesec, dva dana, mislila sam da bi bilo dobro da o tome nešto napiše netko tko je iz Hrvatske. On zapravo preporuča gdje spavati, što jesti, što vidjeti, gdje se zabaviti – istaknula je uz ostalo Nevena Rendeli koja je istaknula kako je „Vodič jedne plavuše“ namijenjen osobama od 15 do 65 godina. 

Pročitajte još

Ante Jonjić osvojio dva zlata na međunarodnom natjecanju u Crnoj Gori

Dulist

[VIDEO] PRVA LJUBAV, PRVA BOL Poslušajte novu pjesmu Domenice

Dulist

PROŠLO LJETO IM JE BILO NEZABORAVNO David Beckham supruzi Victoriji čestitao 50. rođendan fotografijom s Lopuda

Dulist