Crna kronika

Vlasnik noćnog kluba u Korčuli ‘zamračio’ 2 milijuna kuna

Vlasnik noćnog kluba u Korčuli 'zamračio' 2 milijuna kuna

Direktor trgovačkog društva u Korčuli (44) osumnjičen je za više kaznenih djela iz oblasti gospodarskog kriminaliteta, čime je pričinio materijalnu štetu od preko 2 milijuna kuna. Neslužbeno saznajemo kako je riječ o vlasniku noćnog kluba ‘Boogie Jungle’ u Korčuli, koji je tijekom 2016. i 2017. godine zarađenu gotovinu prisvajao za sebe i plaćao vlastite troškove.

Policija ga sumnjiči za počinjenje kaznenih djela zlouporabe povjerenja u gospodarskom poslovanju, utaje poreza i carine, povrede prava iz socijalnog osiguranja, neisplate plaća i povrede obveza vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga.

-Osumnjičeni je na razne načine prihod trgovačkog društva, naplaćen u gotovom novcu, prisvajao za sebe, koristio za plaćanje vlastitih troškova i plaćanje rashoda poslovanja, a novac nije prikazao u poslovnim knjigama – navode iz PU dubrovačko-neretvanske.

-U cilju izbjegavanja plaćanja poreza nije izdavao račune za svaku pruženu uslugu kako bi prikrio stvarno ostvaren promet te je plaće djelatnicima isplaćivao u gotovom novcu iz ostvarenog gotovinskog prometa u cilju izbjegavanja plaćanja obveznih doprinosa te poreza na dohodak. Također, sumnjiči se da kao odgovorna osoba trgovačkog društva u poslovne knjige društva nije uredno evidentirao sve poslovne događaje – ističu iz PUDN.

Protiv osumnjičenog podnesena je kaznena prijava DORH-u.

Pročitajte još

HTIO POMOĆI PRIJATELJU, NA KRAJU JE POKRADEN Pustio ga u stan, on mu ukrao nakit

Dulist

Sudac istrage odbio odrediti istražni zatvor maloljetnim nasilnicima iz Uvale

Dulist

OTKRIVENO ZLOČINAČKO UDRUŽENJE U Hrvatsku prokrijumčarili najmanje 305 kilograma marihuane

Dulist