Aktualno

Vlahušić žestoko uzvraća Željku Dadiću

Vlahušić žestoko uzvraća Željku Dadiću

Gradonačelnik Andro Vlahušić, kojeg je Željko Dadić, ravnatelj Županijske lučke uprave Dubrovnik prozvao u svom priopćenju za javnost da kako je naveo 'obmanjuje javnost' o komunalnoj lučici Batala, žestoko se naoštrio i istom mjerom uzvratio ravnatelju ŽLU Dubrovnik.

Priopćenje koje potisuje sam gradonačelnik Vlahušić prenosimo u cijelosti:

"Pozdravljamo sva Vaša ulaganja, pogotovo na otocima. Što se tiče onih na području Grada Dubrovnika, odnosno i Šipanu i Koločepu, moramo nažalost konstatirati kako ona ne zadovoljavaju potrebe otočana o čemu su oni sami pisali peticije i tražili pomoć Grada.
Trošenje javnog novca ne bi trebalo biti samo sebi svrha. Ono treba biti vođeno javnim interesom, a lista prioriteta određena potrebama građana.
Upravo ulaganjima na Šipanu i Kalamoti pokazali ste da ne znate prepoznati te potrebe niti prioritete.

Da Vam je lučica Batala bila važna kao što je važna stotinama Dubrovčana, bili biste je doveli do realizacije. Štoviše, sredstva za njenu provedbu niste niti uvrstili u svoj proračun za 2013. godinu.
Gradska uprava, međutim, zna voditi investicije od javnog interesa što pokazuje realizacijom brojnih projekata  poput raskrižja na Iliijinoj glavici,  prometnica u Gružu i Lapadu, kanalizacijskih i vodovodnih cjevovoda, uređenjem ambulante u Gradu, izgradnje zgrade za vojne invalide, uvođenja subvencije zrakoplovnih karata i mnogih drugih.

Što se tiče Batale, Grad je i ovdje učinio sve što je u njegovoj nadležnosti, ishodovao suglasnost konzervatora, donio prostorni plan, predložio model financiranja i bio spreman otkupiti studiju utjecaja na okoliš.
Županijska lučka uprava, svo to vrijeme samo je naplaćivala vezove na Batali, potpuno nepripremljena na stanje u kojem će, kada se počne graditi komercijalna marina, mnoge barke morati biti maknute s vezova na Lapadskoj obali, a da im niste pripremili alternativni smještaj.

Rješenja nisu uvijek jednostavna, a ako ih Vi nemate i ne želite provoditi, spremni smo, u dogovoru sa Županijskom lučkom upravom preuzeti uređenje komunalne lučice i projekt završiti kako bi lučica bila spremna na vrijeme primiti plovila Dubrovčana."
 
 
 
 

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

[FOTO] BAHAT I NEKULTURAN A gdje nego na sred puta?

Dulist

SUTRA U GOSPINOM POLJU Motociklisti, policija vas poziva na poligon sigurne vožnje

Dulist