Grad

Vlahušić s konzervatorima dogovorio proceduru zaštite Revelina

Vlahušić s konzervatorima dogovorio proceduru zaštite Revelina

Danas je u Gradskoj upravi održan sastanak na kojem su o sanaciji Revelina razgovarali gradonačelnik Andro Vlahušić i predstavnici Konzervatorskog odjela u Dubrovniku Sanja Radović i Antun Baća te ravnateljica Zavoda za obnovu Dubrovnika Iva Carević Peković na temu Revelina.

Gradonačelnik ih je upoznao o koracima koje je Grad Dubrovnik poduzeo od dana primitka rješenja Konzervatorskog odjela u Dubrovniku o potrebi provođenja stručnog monitoringa nad pukotinama sedrenih svodova tvrđave Revelin, a u svrhu utvrđivanja stanja konstrukcije.

Ravnateljica Zavoda za obnovu Dubrovnika Iva Carević Peković izvijestila je o ovotjednom posjetu komisije sastavljene od tri stručnjaka za statiku, te po jednog konzervatora/restauratora, stručnjaka za kamen i tehnologa. Prema njihovom preliminarnom mišljenju pukotine sedrenih svodova tvrđave Revelin statički ne ugrožavaju objekt, ali provođenje stručnog instrumentalnog monitoringa drže poželjnim.

Dogovoreno je kako će Zavod za obnovu u ime Grada Dubrovnika koordinirati cjelokupnu proceduru te će u najkraćem roku poštujući zakonske odredbe pribaviti ponude tvrtki, odnosno institucija ovlaštenih za provođenje samog postupka monitoriranja.

– Gradonačelnik Vlahušić je predložio produljenje trajanja monitoriranja sa 60 dana na godinu dana kako bi se dobila sveukupna analiza svih utjecaja i opterećenja na tvrđavu – navode iz Gradske uprave.

Kako stoji u priopćenju, ravnateljica ZOD-a Sanja Radović ‘pozdravila je Vlahušićev pristup problematici’ kao i aktivnosti koje su stručne službe Grada do sada poduzele po ovom pitanju. Vlahušić je prethodno zatražio, a Radović obećala partnerski odnos te stručnu i profesionalnu pomoć Odjela kroz čitavu proceduru.

Sastanku je nazočila pročelnica UO za gospodarenje nekretninama Marita Daničić te gradski pravnik Dario Obradović.

Pročitajte još

SVEUČILIŠTE U DUBROVNIKU Priča o europskim izborima na kampusu

Dulist

Otvaranje ponuda za dodjelu dozvola na pomorskom dobru nastavlja se idući tjedan

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist