Grad

VLAHUŠIĆ U ULICI BRANITELJA Nakon kopanja, ide rušenje kuća!

VLAHUŠIĆ U ULICI BRANITELJA Nakon kopanja, ide rušenje kuća!

Radnike i radove u Ulici branitelja Dubrovnika obišao je jutros gradonačelnik Andro Vlahušić, izrazivši zadovoljstvo dinamikom radova.

– Bitno je da promet teče sasvim normalno. Libertas čini nešto više kilometara, ali nemaju nikakvih pritužbi putnika. Ljudi su se već naviknuli. Očekujemo da ćemo i prije roka ovo završiti – rekao je Vlahušić, dodavši kako HEP, Grad i HT polažu ukupno 32 cijevi na različitim dionicama pa će tako Grad dobiti infrastrukturni sklop za iduća desetljeća, pa i stotine godine da se Ulica branitelja više ne mora kopati.

Spomenuo je i uklanjanje kuća u Ulici branitelja, o čemu se dugo godina govori.

– Ova tu kuća poviše nas je danas najveći problem u komunikaciji Grada Dubrovnika. Završavamo projektnu dokumentaciju po naputcima Ministarstva kulture, da dobijemo suglasnost za uklanjanje tih kuća. Grad je financijski sposoban otkupiti sve te kuće i kako bismo Rektorat i Sveučilište povezali u jednu cjelinu. Na ovom potezu je i Čingrija, za koju čekamo odluku Vlade, jer imamo pravo prvokupa – istaknuo je Vlahušić, spomenuvši i Ilijinu glavicu gdje su za garažu u tijeku pregovori oko tripartitnog ugovora, koji podrazumijeva i poslovni centar na tom javnom objektu. – Sve su to veliki poslovi u ovom trokutu Ilijina glavica – Pile – Čingrija – zaključio je gradonačelnik, spomenuvši kako su u tijeku i radovi u ulici Petra Krešimira IV, a u tijeku je i natječaj za izvođenje radova u Zagrebačkoj ulici na potezu od garaže do Vatrogasaca. Zagrebačka će se početi raditi početkom 2015. godine kako ne bi sve tri ulice bile u isto vrijeme opterećene radovima.

Pročitajte još

Otvaranje ponuda za dodjelu dozvola na pomorskom dobru nastavlja se idući tjedan

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

[FOTO] ‘HRVATSKA SLOBODA NIJE DOŠLA PREKO NOĆI’ 33. obljetnica osnutka Specijalne jedinice policije Grof

Dulist