Grad

Vlahušić predlaže: Gradu upravljanje i ulaznice, DPDS-u obnova i namjena prostora

Olujni valovi prebacuju zidine

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Andro Vlahušić održao je danas u gradskoj vijećnici sastanak s članovima Pregovaračkog tima za pregovore s Društvom prijatelja dubrovačke starine. Sastanku su nazočili predsjednik Gradskog vijeća Mato Franković, te vijećnici Stjepan Kordić, Lukša Matušić i Ljubomir Nikolić.
Gradonačelnik Vlahušić i članovi povjerenstva raspravljali su o mogućim polaznim odrednicama za novi sporazum kojim bi se postigao konsenzus između Grada Dubrovnika i DPDS-a koji će donijeti maksimalnu korist za spomeničku baštinu i kulturu, te zadovoljiti zakonsku regulativu i interes obje strane, pišu iz gradske uprave.

Svi prisutni istaknuli su pozitivan doprinos koji je DPDS dao očuvanju baštine na području cijele Dubrovačke republike i obnove dubrovačkih zidina. Uvažavajući nove okolnosti vidljive kroz kontinuirano povećanje broja posjetitelja i izvrsnim financijskim rezultatima, potreban je novi ugovor koji se treba postići kroz proces pregovaranja između Grada Dubrovnika i DPDS-a, zaključeno je na sastanku.

Usuglašen je načelan prijedlog kojim bi Grad Dubrovnik preuzeo upravljanje zidinama i naplaćivanje ulaznica putem svoje ustanove u kulturi kojoj je osnivač, dok bi DPDS zadržao nadležnost namjene prostora na gradskim zidinama i fortifikacijskim utvrdama te obnavljanjem zidinama sukladno prioritetima. Članovi povjerenstva i gradonačelnik Vlahušić izrazili su očekivanja da će se sporazum i novi ugovor s DPDS-om postići u što skorijem roku na maksimalnu korist svih građana Grada Dubrovnika, poručili su iz Grada Dubrovnika.

Pročitajte još

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Andro Vidak na Orsuli je ostavio četiri apartmana! Ima nove velike planove za taj gradski park!

Barbara Đurasović

UŽIVO OD 10 SATI Pratite otvaranje ponuda za dodjelu dozvola na pomorskom dobru

Dulist

JAVNI POZIV Grad sufinancira nabavu, instaliranje i ugradnju solarnih modula na obiteljskim kućama

Dulist