Grad

Vlahušić ponovno moli ‘Salahudina Muslića’ da ne ucjenjuje Dubrovnik

Vlahušić ponovno moli 'Salahudina Muslića' da ne ucjenjuje Dubrovnik

Osim o proračunu za 2015. godinu na kolegiju gradonačelnika bilo je među ostalim riječi i o novoj Odluci o taksi prijevozu, naplati parkinga, kao i Planu upravljanja starom gradskom jezgrom.
Pročelnik za poduzetništvo i turizam Milan Perić predstavio je Prijedlog dopuna Odluke o autotaksi prijevozu.
”Uvodi se novina koja je u skladu s novim Zakonom prema kojoj komunalni redari mogu zabraniti korištenje autotaksi stajališta”, istaknuo je Perić.
Kako je istaknuo gradonačelnik Vlahušić, na ovom Gradskom vijeću trebala bi biti usvojena i Odluka o naplati parkinga koja je naravi ista odluka na koju je oporba svojedobno donijela 18 amandmana i kojom su donesene nove cijene parkiranja. Novost je jedino u tome što će sada ovakva odluka imaju suglasnost Policije koja je stigla 23. listopada.
Na ovoj sjednici vijećnici bi trebali donijeti i Zaključak o početku izrade Plana upravljanja zaštićenom spomeničkom cjelinom grada Dubrovnika.
”Ovdje se ne radi u Planu u tradicionalnom smislu, radi se o zahtjevnom i opsežnom dokumentu koji treba predvidjeti način i konkretne mjere za zaštitu upravljanje i razvitak zaštićene spomeničke cjheline koji bi trebao definirati standarde, modele, sudionike kvalitetnog upravljanja i marketinga, ali i ograničenja i pravila u svrhu optimalne zaštite i očuvanja spomeničke cjeline”, rekla je Jelena Lončarić, pročelnica UO za urbanizam, prostorno planiranje i zaštitu okoliša.
Govoreći o projektu groblja na Dubcu Vlahušić je istaknuo kako samo jedan čovjek ucjenjuje više od 1600 obitelji
”Od ukupne površine potrebne za izgradnju pristupne ceste i obuhvata groblja Dubac otkupljeno je 94 100 m2, odnosno 75 posto. Nije kupljeno 30 450 m2, a nakon postupka parcelizacije i tužbi bit će otkupljeno još 24 040 m2, a površinu o 6 411 m2 ćemo rješavati kroz postupak izvlaštenja. Tih 6411 m2 je u vlasništvu Salahudina Muslića”, rekao je Vlahušić te dodao kako jedan čovjek ne može ucjenjivati 1600 obitelji.
Inače, javna je tajna u Dubrovniku kako iza Salahudina Muslića stoji njegov ‘posebni izaslanik’ Pero Vićan.

Pročitajte još

Otvaranje ponuda za dodjelu dozvola na pomorskom dobru nastavlja se idući tjedan

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

[FOTO] ‘HRVATSKA SLOBODA NIJE DOŠLA PREKO NOĆI’ 33. obljetnica osnutka Specijalne jedinice policije Grof

Dulist