Aktualno

Vlahušić jeftinije avio karte dogovarao s bivšim direktorom C.A.!

Andro Vlahušić, gradonačelnik Grada Dubrovnika dosjetio se novog, vrlo perfidnog način zavaravanja stanovnika Dubrovnika, a sve njegovim i svima dobro poznatim populističkim metodama bez pokrića.

Danas je na svojim stranicama, a što je prenijela većina lokalnih medija, objavio priopćenje u kojem je upoznao javnost o sastanku s čelništvom avioprijevoznika Croatia Airlinesa. Protokolarni sastanak ne bi bio toliko zanimljiv da gradonačelnik Vlahušić nije objavio kako je na sastanku bilo riječi o tome da je gradska uprava iz svoga proračuna zainteresirana subvencionirati povratne letove na liniji Dubrovnik-Zagreb i obratno i to za sve svoje stanovnike, kao i sve studente dubrovačkih sveučilišta. Dobra ideja priznajemo, ali nažalost njoj je po običaju gradonačelnik pristupilo vrlo neozbiljno i površno.

Od predstavnika Croatia Airlinesa na protokolarnom susretu kod gradonačelnika bili su glavni direktor ove zrakoplovne kompanije Srećko Šimunović i izvršni direktor Tonko Rilović. Razgovor bi možda imao nekakav legitimitet da nije poznata i javno objavljena činjenica kako je resorni ministar Siniša Hajdaš Dončić smijenio Srećka Šimunovića koji je na tom mjestu već dobio zamjenu. Naime, od 1. rujna na dužnost stupa Krešimir Kučko, dosadašnji šef predstavništva C.A. u Bruxellesu. Zapravo neizvijesna je situacija u Croatia Airlinesu uopće, budući da je najavljeno restrukturiranje kompanije jer je samo u prvom kvartalu ove godine poslovala sa 93,2 milijuna kuna gubitka.

Dakle, gradonačelnik je razgovarao i pregovarao o nekim projektima koji se tiču  sezone 2012./2013., s čovjekom za kojega je pitanje hoće li nakon prvog rujna ostati u tom nacionalnom avioprijevozniku. Da budemo još precizniji i slikovitiji, današnji sastanak u gradskoj upravi ima istu težinu kao da potencijalni ulagač o svojim planovima u Dubrovniku razgovara s Androm Vlahušićem u lipnju 2013.!

No, to nije kraj nebulozama koje je javnosti plasirao gradonačelnik Dubrovnika u današnjem priopćenju. Naime, pompozno je obavijestio javnost kako TZ Grada Dubrovnika i grad Dubrovnik kroz model udruženoga oglašavanja sufinancira više letova Croatia Airlinesa u ukupnom iznosu od 1.7 milijuna kuna.

Međutim kako neslužbeno doznajemo  te su tvrdnje izazvale pravu konsternaciju i podsmijeh odgovornih osoba u C.A. obzirom da Grad Dubrovnik, a ni Turistička zajednica Grada Dubrovnika, do dana današnjega nisu platili niti jednu jedinu kunu. Treba napomenuti kako Andro Vlahušić obnaša dužnost predsjednika Turističke zajednice, a odlaskom Nikoline Vicelić s mjesta direktorice (a do  razdoblja dok se ne nađe novi direktor) zapravo je jedina osoba s ovlastima u Turističkoj zajednici, dakle i plaćanju samih računa.

Sastanak u gradskoj upravi očito je bio dogovoren kako bi predstavnici C.A. s Vlahušićem razgovarali o dinamici podmirenja 1,7 milijuna kuna duga, no gradonačelnik je opet i po tko zna koji put u svom mandatu iskoristio svoju funkciju i bombastično plasirao ishitrene ideje čija je realizacija više nego upitna.

Pročitajte još

JESTE LI GA OSJETILI? Potres jačine 4.8 po Richteru u Albaniji

Dulist

DR. IRIS LONČAR O KRAJU JEFTINOG NOVCA ‘Rast kamatnih stopa možemo očekivati već krajem ove godine’

Iva Dedo

NOVA AKCIJA U PONEDJELJAK Darujte krv i učinite svijet zdravijim!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija