Grad

‘Vlahušić i Perić pritišću taksiste protuzakonitom odlukom’

taxi

Gradonačelnik Andro Vlahušić te nadležni Upravni odjel i Milan Perić kao njegov pročelnik i dalje vrše pritiske kako bi se uveo „novi taksi sustav“, koji je protuzakonit – ističe se u priopćenju za medije dubrovačkih taksista.

Taksisti, naime, ističu, kako je na autotaksi stajalištima osvanuo poziv za prezentaciju s naslovom ‘Novi taksi sustav – prezentacija’, potpisan od strane pročelnika Upravnog odjela za poduzetništvo, turizam i more Milana Perića, koji poziva sve autotaksi prijevoznike 17. srpnja 2014. godine s početkom u 18 sati, u Hotel Petku na prezentaciju „novog taksi sustava“.

– Grad Dubrovnik je na prijedlog Upravnog odjela za poduzetništvo, turizam i more na jednoj od svojih sjednica donio odluku o uvođenju spomenutog „novog taksi sustava“ koja se kosila za inim zakonima i Ustavom Republike Hrvatske. Međutim, zahvaljujući savijesnim i odgovornim vijećnicima gradskog vijeća Grada Dubrovnika ta odluka je u svibnju izmijenjena i usklađena s zakonima i ustavom Republike Hrvatske.

Na tragu takve protuzakonite odluke Grad Dubrovnik nam je naložio otvaranje poslovnih računa isključivo u OTP banci te je Udruženje obrtnika autotaksi prijevoznika zajedno s OTP bankom, INTENDA NET D.O.O. i M START D.O.O. tvrtkama iz Zagreba 12. veljače potpisalo Ugovor o suradnji, koji nije smio biti potpisan, jer smo Mi privatnici, tj. obrtnici te nitko osim vlasnika obrta ne smije potpisivati nikakve dokumene koji se tiču financijskog poslovanja obrta.

Ova ili ovakve prezentacije je trebalo održati prije 7 – 8 mjeseci kao prvi korak ka uvođenju famoznog „tableta“, tj. „novog taksi sustava“, a ne sada u srcu sezone nakon što je gradska Odluka promjenjena, odnosno usklađena za zakonima, niti nakon što su nadležna ministarstva našem gradonačelniku i pročelniku obrazložila zašto nam je „novi taksi sustav“ nepotreban i nije u skladu za zakonom.

Stoga, najavljena prezentacija „novog taxi sustava“ je dokaz kako Gradonačelnik, nadležni Upravni odjel i Milan Perić kao njegov pročelnik i dalje vrše pritiske kako bi se uveo „novi taksi sustav“, koji je protuzakonit.

Od 206 taksi vozača 116 ih je pod prijetnjama gubitka dozvole platilo „novi taxi sustav“ a 90 nije, dok je nakon usklađenja odluke sa zakonom 105 zatražilo raskid ionako ništavnog ugovora kojeg je predsjednik udruženja potpisao u ime svih, iako to nije smio napraviti.
Stoga, s razlogom se pitamo ima li ovdje privatnog interesa pojedinaca i ako ima koliki je on da se usprkos svemu i dalje pokušava uvesti „novi taksi sustav“?

Ovim putem obavještavamo organizatora ovog događanja kako dubrovački autotaksi prijevoznici, osim onih koji su dobili dozvole za rad, a da za to nisu imali uvjete te su dužni i obavezni doći, neće nazočiti spomenutoj prezentaciji nečega što se kosi sa zkonima RH te naglašavamo kako nismo protiv kartičnog plaćanja niti smo protiv bilo čega što će unaprijediti našu uslugu već smo protiv ovakvog nametanja nečega što nam po zakonu nije potrebno! – napisali su u priopćenju dubrovački taksisti.

Pročitajte još

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Andro Vidak na Orsuli je ostavio četiri apartmana! Ima nove velike planove za taj gradski park!

Barbara Đurasović

UŽIVO OD 10 SATI Pratite otvaranje ponuda za dodjelu dozvola na pomorskom dobru

Dulist

JAVNI POZIV Grad sufinancira nabavu, instaliranje i ugradnju solarnih modula na obiteljskim kućama

Dulist