Grad

Evo kome će Grad subvencionirati udžbenike ove godine!

Evo kome će Grad subvencionirati udžbenike ove godine!

U prostorijama Zaklade Blaga djela predstavljen je Pravilink Grada Dubrovnika o subvencioniranju udžbenika učenicima osnovnih škola.

-Socijalni program Grada Dubrovnika i Program Zaklade Blaga djela u potpunosti su usklađeni i u pogledu kriterija i cenzusa i u pogledu razmjene podataka o korisnicima pojedinih mjera – rekao je pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo Grada Dubrovnika Miho Katičić.
-Mi već šest godina provodimo ovaj program subvencioniranja djece. Počeli smo 2009. godine kada smo stipendirali 118 djece iz 72 obitelji, 2010. godine to je bilo 98 djece iz 63 obitelji, godinu nakon to je 89 djece iz 57 obitelji, 2012. godine 72 djece iz 46 obitelji, a prošle godine 83 djece 55 obitelji. To je ukupno 358 500 kuna u tih pet godina – rekao je upravitelj Zaklade Blaga djela Nikola Obuljen te dodao kako je ovaj pravilnik ublažen u odnosu na prošle godine.
-Uvažavajući ovogodišnju situaicju da će se ove godine morati nabavljati pretežito novi udžbenici, ove godine smo odlučili povećeti cenzuse. Tako cenzus za samohrane roditelje iznosi 2000 kuna po članu obitelji, tročlanu obitelj 1 750, te četveročlanu obitelj 1 850 kuna po članu obitelji.
-To je skoro dvije tsuće kuna više od Grada Rijeke čije je socijalni program usporediv s našim. Mi imamo najbolji progarm u Hrvatskoj – rekao je Katičić te dodao kako će se ove godine financirati 600 kuna za učenike od 1 do 3 razreda, 625 kuna za učenike 4. razreda, 5. i 6. razreda u iznosu 1025 kuna, i za učenika 7. i 8. razreda u iznosu od 1250 kuna – rekao je pročelnik Katičić te dodao kako je rok za prijavu za subvenciju 30. rujna.
Odgovarajući na novinarska pitanja pročelnik Katičić je potvrdio kako su sva sredstva donirana od strane Zaklade Blaga djela.
– Građanima je svejedno čiji su to novci, Grada ili Zaklade. Kad vanka rečemo da postoji institucija koja želi dati, a ne uzeti od Grada, nailazimo neću reći na zavist, ali divljenje – odgovorio je Katičić.

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

[FOTO] ‘HRVATSKA SLOBODA NIJE DOŠLA PREKO NOĆI’ 33. obljetnica osnutka Specijalne jedinice policije Grof

Dulist

JOŠ SE RAZRAĐUJE MODEL Stanovi za liječnike na gradskom zemljištu u Solitudu?

Andrea Falkoni Račić