Politika

Vlahušić: “Hrvatska je već izgubila taj teritorij”

Vlahušić: "Hrvatska je već izgubila taj teritorij"

Mi smo dokazali promjenu granice, dokazali smo da je je BIH-a predočila falsifikat a po Bečkoj konveciji to se ne može. Promijenjen je teritorij – rekao je uvodno jedan od autora knjiga Niko Kapetanić.

– Rečeno je da dobivamo 78 000 kvadratnih metara kod Une, a da smo  izgubli 53 tisuće metara kvadratnih. I zbog toga je sporazum ništavan jer se mijenja granica. Hrvatska gubi puno više, 10 kvadratnih kilometara mora. Dobivamo 25 tisuća kvadratnih metara, gubimo 9, 4 milijuna kvadratnih kilometara teritorija i 390 tisuća metara kvadratnihz mora. – zaključio je Kapetanić

Gradonačelnik Vlahušić naglasio je kako najviše vjeruje knjizi trojice autora koja je nedavno izašla iz tiska, ali kako ratifikacija ovog Ugovora nema veze s Gradom Dubrovnikom.
–  Hrvatska je već izgubila taj teritorij koji je Kapetanić naveo. Temeljem toga Sporazuma mi smo otuđili taj teritorij. 2005.i 2010. ista politička opcija je podržavala ovaj Sporazum. Cijenim što vodstvo HDZ ima drugačiji stav. No Dubrovnik će ubrzo biti jedna kopnena enklava. Tu je i Pravlaka koja je pitanje RH i cijele jedne sjednice. No imamo susjede moramo imati dobre odnose s njima, s BIH. Susjeda ne možeš birati. Mi moramo imati jasan stav, što učniti sa Dubrovnikom, ovim Sporazumom, teritorijem, poštivanje žrtava, ali moramo ispraviti sve ono što možemo ispraviti. Moj stav je razum, vjerovanje, na nama je da izrečemo što mislimo – poručio je gradonačelnii Andro Vlahušić. 

 

Pročitajte još

PROFESORICI SE PRIDRUŽIO I PROFESOR Uz Šuicu, i Legaz bi u Europu!

Dulist

RASKOL U MOSTU Marija Selak Raspudić: ‘Miletić se javno ogradio od mene’

Dulist

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist