Politika

Vlahušić: “Hrvatska je već izgubila taj teritorij”

Mi smo dokazali promjenu granice, dokazali smo da je je BIH-a predočila falsifikat a po Bečkoj konveciji to se ne može. Promijenjen je teritorij – rekao je uvodno jedan od autora knjiga Niko Kapetanić.

– Rečeno je da dobivamo 78 000 kvadratnih metara kod Une, a da smo  izgubli 53 tisuće metara kvadratnih. I zbog toga je sporazum ništavan jer se mijenja granica. Hrvatska gubi puno više, 10 kvadratnih kilometara mora. Dobivamo 25 tisuća kvadratnih metara, gubimo 9, 4 milijuna kvadratnih kilometara teritorija i 390 tisuća metara kvadratnihz mora. – zaključio je Kapetanić

Gradonačelnik Vlahušić naglasio je kako najviše vjeruje knjizi trojice autora koja je nedavno izašla iz tiska, ali kako ratifikacija ovog Ugovora nema veze s Gradom Dubrovnikom.
–  Hrvatska je već izgubila taj teritorij koji je Kapetanić naveo. Temeljem toga Sporazuma mi smo otuđili taj teritorij. 2005.i 2010. ista politička opcija je podržavala ovaj Sporazum. Cijenim što vodstvo HDZ ima drugačiji stav. No Dubrovnik će ubrzo biti jedna kopnena enklava. Tu je i Pravlaka koja je pitanje RH i cijele jedne sjednice. No imamo susjede moramo imati dobre odnose s njima, s BIH. Susjeda ne možeš birati. Mi moramo imati jasan stav, što učniti sa Dubrovnikom, ovim Sporazumom, teritorijem, poštivanje žrtava, ali moramo ispraviti sve ono što možemo ispraviti. Moj stav je razum, vjerovanje, na nama je da izrečemo što mislimo – poručio je gradonačelnii Andro Vlahušić. 

 

Pročitajte još

Dubrovkinja Danica Juričić Spasović u utrci za šeficu zagrebačkog SDP-a

Dulist

TAJNE SNIMKE SVE OTKRILE Matija Posavec sve priznao i podnio ostavku na mjesto župana

Dulist

Srđ je grad: Smije li Grad Dubrovnik dozvoliti sebi takav promašaj da ne kupi prostor TUP-a?

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija