SportUrednički izbor

VLAHO NENADIĆ PONOS GRADA Peti je u svijetu!

vlaho nenadic jug peti u svijetu

Član Plivačkog kluba Jug, Vlaho Nenadić izborio je peto mjesto na Svjetskom juniorskom prvenstvu. U finalu je otplivao s fenomenalnih 49.50.

– Bravo Vlaho, ponose Grada – pohvalili su ga na društvenim mrežama iz kluba.

Vlaho Nenadić je za DuList rekao kako je jako zadovoljan postignutim plasmanom jer je ovo jako velika stvar.

-Htio bih zahvaliti svom treneru Frani što smo zajedno uspjeli postići ovakav uspjeh i radujem se budućim utrkama. Ovo je samo veliki poticaj za dalje – rekao je Nenadić. Trener PK Jug i juniorske reprezentacije RH Frane Ćirak istaknuo kako su presretni.

– Vlaho je otplivao fenomenalni rezultat 49.50. U ovom momentu to je zaista maksimum, otplivao je savršenu trku i na kraju se plasirao na peto mjesto. Kada smo došli imao je dvadeset i neko vrijeme po prijavama, pa je pokazao da može konkurirati u štafetnim trkama, u kvalifikacijama, polufinalu i finalu. Zaključili smo sezonu na najbolji mogući način. Ovo bi na Europskom prvenstvu u Beogradu na kojem smo bili prije dva mjeseca bilo zlato, tako da smo presretni. Na Europskom nam je planove poremetila bolest, pa nije mogao otplivati koliko je bio sposoban. Cijelo ljeto smo radili, čak smo morali ići iz Grada jer dva tjedna nismo imali bazen zbog remonta. Bili smo u Rijeci na pripremama i sve to skupa nije bilo lako. Ove godine nismo imali godišnjeg odmora, podnijeli smo žrtvu, ali na kraju se isplatilo. Vlaho je fantastičan, a spomenuo bih i Juraja Barčota koji je imao sjajan nastup i na Europskom, a i ovdje je bio dosta konkuretan na 18. mjestu – rekao je Ćirak.

Podsjetimo, Nenadić se u konkurenciji 101 plivača u polufinale discipline 100 slobodno plasirao kao 9. s vremenom 50.13.

U finale se plasirao kao šesti s vremenom 49.92, a s hrvatskom reprezentacijom izborio je i finale u štafeti 4×200 slobodno. Finale su inače momci isplivali do sedmog mjesta.

Foto: Plivački klub Jug/Facebook

Pročitajte još

Na tjednom parskom turniru bridža najbolji su Majstorović i Zvrko!

Dulist

Barakude će u petak odigrati posljednju prijateljsku utakmicu uoči Pariza!

Dulist

HVALI SE PROTUPRAVNOM ODLUKOM! Što stoji iza Raguževe ‘koferijade’?

Ivana Mijić Vulinović