Aktualno

Vlada se odriče juga Hrvatske!

Vlada se odriče juga Hrvatske!

Reakcije na odluku ministra Zlatka Komadine i izjave člana nadzornog odbora HAC-a Ivana Dadića o gradnji 56 kilometara autoceste Rijeka – Žuta Lokva se nastavljaju.

Nakon što je priopćenjem za javnost reagirala Udruga Dubrovnik regija, nezadovoljstvo je iskazao i župski HSP. Priopćenje prenosimo u cijelosti:

Ministar Komadina dolazi iz Primorsko goranske županije gdje je izabran za Župana. To što ministar želi napraviti još jednu autocestu do svoga doma bi bilo u redu kada bi ministar shvatio da je Dubrovnik HRVATSKI GRAD te da i mi na jugu Hrvatske ne samo da želimo već nam je prijeko potrebna autocesta kroz HRVATSKU koja bi zajedno s Pelješkim mostom učinila Dubrovnik i ostatak Hrvatske povezanim.

Mislili smo ne reagirati na bedastoće koje je ministar izjavio kao i gosp. Dadić, član nadzornog odbora HAC-a ali jednostavno ne možemo prijeći preko toga da se odriču Dubrovnika koji je uz Vukovar jedan od temelja lijepe Naše, u čiju su obranu u Domovinskom ratu utkani brojni životi.

Građani grada Dubrovnika su već pokazali ne samo nezadovoljstvo već i ogorčenost na vladajuću koaliciju jer se Dubrovnik ovakvim postupcima sve više udaljava iz Hrvatske, a temeljem toga se i formiraju udruge za tzv. Samostalne regije ili da ne kažem Republike.

Hrvatska stranka prava zajedno s žiteljima Dubrovačko neretvanske županije će učinit sve što je potrebno da se nastavi gradnja pelješkog mosta kao i autoceste, ne samo do Dubrovnika već i do najjužnije hrvatske granice, kao što ćemo učiniti sve da naša djeca ne moraju nositi putovnice kada idu na izlet u bilo koji hrvatski grad.

Ovim putem želimo pitati nadležnog ministra iz kojih će se sredstava financirati izgradnja dionice autoceste Žuta Lokva – Rijeka u visini od preko 700 milijuna eur kad za Pelješki most nemaju 300 milijuna, te zašto se trenutna hrvatska vlada odriče Dubrovnika, ponosa obrane Hrvatske?

Predsjednik HSP-a Župa Dubrovačka
Božo Miletić

Pročitajte još

[PODCAST S BARBAROM] Goran Milić: Slijedi What’s up Japan, a što mu je ‘tiha patnja’?

Barbara Đurasović

JESTE LI KUPOVALI OVU ČOKOLADICU? Iz prodaje se povlači KitKat Mini

Dulist

ČEKA VAS KULINARSKA AVANTURA Restoran 360 već sutra otvara svoja vrata!

Dulist