Aktualno

Zbog suše skuplja i hrana i struja

Hrvatsku bi uskoro mogao pogoditi novi val poskupljenja. Ovog puta razlog je ekstremna suša, budući da već 15 mjeseci vlada suša.

Akumulacije su već sad ana onim razinama kakve bi se očekivale sredinom ljeta, pa bi se uskoro mogli suočiti s velikim problemima ukoliko se suša nastavi. A svi su izgledi da nas znatna količina oborina neće još neko vrijeme zapljusnuti. Niže akumulacije znače i povećan uvoz, a to bi u konačnici moglo rezultirati i ranijim poskupljenjem struje.

Suša će se naravno odraziti i na poljoprivredu, a niži urodi mogu značiti samo jedno – veće cijene hrane. Tome dodajmo i porast cijena naftnih derivata, rast PDV-a za dva posto… A plaće i mirovine, naravno, ne prate taj rast.

Pročitajte još

HOĆE LI NAM IMATI TKO ODRADITI SEZONU? ‘Prije smo po čistačicu morali u Makedoniju, a sada za radno mjesto dođe 70 prijava’

Maria Prkut

Od ponoći nove cijene goriva, benzin i LPG bi mogli pojeftiniti

Dulist

INVESTITOR ZATRAŽIO LOKACIJSKU DOZVOLU ZA INFRASTRUKTURU NA PREDJELU ‘VELIKI STOL’ Resort u Trstenome zapeo na cesti

Andrea Falkoni Račić

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija