Aktualno

Vjetroelektrana na Pelješcu u srpnju

Vjetroelektrana na Pelješcu u srpnju

Župan Nikola Dobroslavić održao je radni sastanak s voditeljem projekta i direktorom tvrtke WPD Milanom Antonijevićem i Željkom Samardžićem o 345 milijuna kuna vrijednom projektu vjetroelektrane Ponikve.

Naime, Antonijević i Samardžić obavijestili su župana o tijeku investicije WPD-a u vjetroelektranu koja će se u blizini Ponikava na Pelješcu podići na 16 stupova i imati snagu 34 MW (megavata).
 
U travnju se očekuje kako će biti završen prvi od 16 planiranih stupova, a cjelokupan projekt trebao bi biti završen do konca srpnja ove godine.
 
Predstavnici WPD-a izvijestili su župana i o namjeri tvrtke da na predjelu Bila Ploča pored Orebića grade i drugu vjetroelektranu te o problemima na koje su naišli u realizaciji tog projekta.
 
Župan je Antonijeviću i Samardžiću čestitao na projektu vjetroelektrane Ponikve te je istaknuo kako je riječ o jednom od najvećih ulaganja u Županiju. Također, župan je kazao kako je ovaj projekt primjer drugim ulagačima da je moguće ostvariti ovoliko vrijedne projekte koji su vrlo složeni.

Pročitajte još

VENECIJA POČELA NAPLAĆIVATI ULAZ U GRAD Mnogi nezadovoljni: ‘Pretvaraju nas u tematski park’

Dulist

RASPITALI SMO SE Kad će voda poteći lapadskim fontanama?

Dulist

SEDAM GODINA OD VELIKE TRAGEDIJE Odavanje počasti žrtvama održat će se na Porporeli

Dulist