Sport

Vjeko Kobešćak: Nadamo se puno boljoj igri nego prošle sezone

Vjeko Kobešćak: Nadamo se puno boljoj igri nego prošle sezone

Sljedećeg vikenda kreće nova vaterpolska sezona koju će jugaši otvoriti na Korčuli protiv KPK-a u sklopu prvog kola Prvenstva Hrvatske.
U odnosu na prošlu sezonu Vjeko Kobešćak ne može računati na Xavija Garciju i Alexa Oberta (kraj karijere), Paula Obradovića (Enka), Luku Lončara (Pro Recco), Danilla Merkulova (Ferencvaros), Roberta Radića (Mediterrani) i Nikolu Ljepavu (Medveščak). S druge strane u klub se nakon dvije sezone vratio Maro Joković, došli su i grčki reprezentativci Stylianos Argyropoulos i Konstantinos Kakaris, a nakon jednogodišnje posudbe iz Solarisa se vratio U-20 reprezentativac Hrvatske Luka Stahor.
‘Početak je sezone u koju ulazimo s bitno promijenjenim sastavom, dosta pomlađenim. Imamo samo jednog igrača starijeg od trideset godina, a to je Maro Joković. Tu su tri grčka reprezentativca, a ostatak momčadi je domaći, gotovo svi proizvod jugove škole vaterpola na što smo jako ponosni. Vjerujem da s ovim sastavom možemo biti konkurentni u svim natjecanjima u kojima nastupamo. Biti će tu uspona i padova, ali u svakom slučaju nadamo se puno boljoj igri nego prošle sezone. Na Korčuli ćemo pokušati opravdati ulogu favorita i s pobjedom ući u novu sezonu’, kazao je Vjeko Kobešćak uoči svoje sedme sezone na klupi Juga. Kakav Jug možemo očekivati ove sezone?
‘Mlađi, brži i obrambeno puno bolji nego lani’, zaključio je Kobešćak.
Utakmica prvog kola Prvenstva Hrvatske KPK – Jug Adriatic osiguranje igra se u Korčuli u subotu 2. listopada s početkom u 19 sati.

Izvor: VK Jug AO

Pročitajte još

Jugaši u finalu Prvenstva Hrvatske!

Dulist

OSMI DU MOTION Za vikend je grad u pokretu, stižu trkači iz 50 zemalja svijeta

Dulist

‘Pituri’ nastupaju u završnici Kupa Hrvatske

Dulist