Zanimljivosti

Višestruki državni prvak održao dvije radionice automodelarstva

Višestruki državni prvak održao dvije radionice automodelarstva

Protekla dva dana Dario Lovrinčević, vanjski suradnik Zajednice tehničke kulture Grada Dubrovnika, u Centru za mlade Dubrovnik održao je dvije radionice automodelarstva.

Polaznici su naučili osnove automodelarstva, ali i više grana tehničke kulture, poput modelarstva, strojarske konstrukcije, elektronike, mehanike i termodinamike. Obzirom da je Dario višestruki državni prvak u klasi 1/5 open u vožnji RC (radio controlled) automobila, iz prve ruke polaznicima je dočarao sudjelovanje na utrkama te objasnio utrkama prednosti i nedostatke pojedinih RC automobila.

U subotu, 22. listopada u 11 sati polaznici će pokazati svoje znanje vožnjom RC automobila. Centar za mlade Dubrovnik je jednogodišnji projekt koji kreiranjem edukativnih, zabavnih, participativnih i psihosocijalnih sadržaja, te uređenjem prostora i unaprjeđenjem civilno-javnog partnerstva jača infrastrukturu i prilike za mlade u Dubrovniku.

Projekt je financiran u iznosu od 75.000 HRK od Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade Republike Hrvatske i sufinanciran je od strane Grada Dubrovnika. Nositelj projekta je Udruga za razvoj civilnog društva Bonsai, a partneri su Grad Dubrovnik, Udruga za mlade Maro i Baro, Zajednica tehničke kulture Grada Dubrovnika te Univerzalni istraživački institut UR.

Pročitajte još

NA DANAŠNJI DAN 1817. Rođen preporoditelj, liječnik Ivan August Kaznačić

Dulist

OŠ LAPAD TREBA VAŠU POMOĆ Obogatimo boravak učenika u knjižnici

Dulist

GLASAJTE ZA OŠ GRUDA Pomozimo školarcima da obnove knjižnicu

Dulist