Aktualno

VIŠEMJESEČNA SAGA U ZATONU Riješen spor Slavice Ecclestone i građevinara

VIŠEMJESEČNA SAGA U ZATONU Riješen spor Slavice Ecclestone i građevinara

Saga oko izgradnje luksuzne kuće Slavice Ecclestone konačno je privedena kraju. Bez sudskog postupka postigla je dogovor s građevinskom tvrtkom koja je izvodila radove na njenom budućem domu.

Do spora je došlo još na jesen prošle godine kada je vlasnik tvrtke Dom izgradnja, Dragan Čoro sudskim rješenjem zapečatio gradilište jedne od najbogatijih žena svijeta. Ono što su nam ovih dana potvrdili iz Dom izgradnje je da je postignut dogovor s investitoricom, ugovoreni iznos je isplaćen, a obavljeni su i zahvati koje je tražila investitorica. Iz Dom izgradnje su tek istakli kako je sve prošlo bez sudskog postupka koji bi najvjerojatnije bio iscrpljujući i trajao dugi niz godina.

Izvanparnički postupak
Da su nastale nesuglasice između investitora i izvođača radova tijekom izgradnje novog luksuznog doma u Zatonu, u listopadu prošle godine potvrdio je i Vlaho Bošković, glasnogovornik Općinskog suda u Dubrovniku.
Na prijedlog Dom izgradnje na tom se sudu vodio izvanparnički postupak osiguranja dokaza predlagatelja, dakle građevinske tvrtke naspram predloženika, investitorice Slavice Ecclestone. U izvanparničkom postupku, koji je okončan krajem prošle godine, trebala se utvrditi količina i kvaliteta izvršenih građevinskih radova na zatonskom gradilištu te je za vrijeme trajanja postupka gradilište bilo zapečaćeno.

Srušila trokatnicu
Slavica Ecclestone, kamenu trokatnicu u Zatonu kupila je još u lipnju 2015. godine, a spekulira se kako je za nju izdvojila 19 milijuna kuna (oko 2,5 milijuna eura). Postojeću nekretninu dala je u potpunosti srušiti, a na njezino mjesto je odlučila podignuti potpuno novo luksuzno zdanje. Još prije tri godine morala se upustiti u legalizaciju pomoćnog objekta, a da bi se uskladila sa zakonom morala je ispuniti uvjet te osigurati nogostup i zelenu površinu. Međutim, s tim se radovima, očito, nije slagao akademski slikar Slobodan Braco Dimitrijević. Njen prvi susjed prepriječio je dovršetak izgradnje nogostupa, Golfom dvicom, automobilom koji je duže vremena tamo bio parkiran, a sam ga Dimitrijević nije želio ukloniti. Po okončanju međususjedske razmirice mir nije dugo trajao.

Kako su se zahuktali radovi na gradilištu, tako je uzavrela atmosfera sa susjedima u zatonskoj vali. Naime, bivša supruga prvog čovjeka Formule 1 Bernieja Ecclestonea radove je pokrenula u sred ljeta, što je nagnalo Zatonjane da se žale gradskim komunalnim službama jer su gosti napuštali njihove apartmane. Osim na buku, mještani Zatona i njihovi gosti žalili su se i na oblake prašine s gradilišta. Na mjestu stare kamene kuće Slavica Ecclestone dala je sagraditi vilu sa sedam soba na oko 700 četvornih metara od kojih ‘samo’ na dnevni boravak otpada oko dvjesto kvadrata. Okućnica se proteže na petstotinjak metara četvornih, a prilaz s morske strane ova je poznata Riječanka dala ograditi zidom zemljanih tonova od visoćanskog kamena. Mediji su se dali u procjenu pa se spominjalo kako je samo za kamen za izgradnju ‘bedema’ morala izdvojiti 440 tisuća kuna, dok je u cjelokupno zdanje prema procjeni uloženo najmanje 550 tisuća eura. Bez namještaja, a taj je dakako, isključivo s potpisom. • BĐ

 

Pročitajte još

Bačić o izbornom danu: Nepotrebno, iracionalno, izgubit ćemo 300 milijuna eura

Dulist

PUŠAČI POZOR Još jedna kompanija povisuje cijene cigareta

Dulist

NORDIJSKO HODANJE I PJEŠAČENJE U KONAVLIMA Organizirane 3 rute, za svakoga ponešto

Dulist