Crna kronika

Više gradova u Hrvatskoj u strahu od pokušaja otmice djece, policija provjerava svaku dojavu

djeca05

Nekoliko gradova u središnjoj Hrvatskoj već se danima suočava s informacijama o pokušajima otmica djece. Dojave su policiji stigle s koprivničkog i đurđevačkog područja, a zatim i iz Bjelovara, objavio je N1. Policija je potvrdila da su dobili informacije da netko mami djecu slatkišima. Zaredali su se zatim upiti roditelja, kao i lokalnih medija. Strah se uvukao među građane. Istovremeno, policija je izašla na teren kako bi provjerila što se doista događa. Analizirane su dojave građana, obavljene su provjere i obiđena sva mjesta dojava.

-Ni na koji način nije se potvrdila sumnja da su djeca bila napadnuta ili da je došlo do pokušaja otmice djece, navode iz Policijske uprave koprivničko-križevačke za N1. Ističu kako kriminalističkim istraživanjem nije utvrđeno niti jedno kazneno djelo niti protupravno ponašanje na štetu djece.

-Policijski službenici provjeravaju svaku zaprimljenu dojavu i slične informacije, no dosadašnjim radom i obavljenim provjerama nismo potvrdili njihovu utemeljenost, ističu objašnjavajući kako se vijesti o sumnjivim vozilima pojavljuju periodično, ali nikad nisu bile utemeljene.

Podsjetimo, slična se situacija dogodila krajem rujna, a navodno se radilo o automobilu dubrovačkih registracija. Naime, u rasponu od deset dana dvije djevojčice doživjele su istu situaciju da ih je muška osoba mamila u automobil slatkišima. Prijavljeno je kako se i jedan i drugi incident dogodio na solinskom području.

– Prekjučer je od prijateljice mi kćer 5. razred, gore di žive između Salone i Ninčevića, neki luđak nagovara da mu uđe u auto, mala se pripala, počela trčati i uspjela pobjeći, imao je kapu, sunčane naočale i medicinsku masku tako da ništa od fizionomije nije skužila ništa jedino je vidjela da su dubrovačke tablice, prija je prijavila policiji pokušaj otmice i rekli su joj da postoji već prijava slična za dubrovačku tablicu pa razglasite okolo jer u medijima nema ništa – objavio je tad Zadarski.

Pročitajte još

MUP UPOZORAVA NA LAŽNE PORUKE Pripazite ako su vam stigli ovakvi mailovi!

Dulist

MOTOCIKLIST PREVEZEN U BOLNICU Prometna u Baćini

Dulist

PROMETNA NA ILIJINOJ GLAVICI Sudar dva automobila i taksija

Dulist