Aktualno

Violić odlazi iz ACI-a

Violić odlazi iz ACI-a

Do kraja 2012. godine bit će imenovana nova uprava u Adriatic Croatia International Club – ACI d.d., a nakon raspisa i provedbe natječaja za izbor nove uprave s dužnosti će biti opozvan predsjednik Uprave, Dubrovčanin Anto Violić.

Kako piše Novi list, u resoru Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture preostala su još samo dva veća državna poduzeća u kojima će biti provedene kadrovske promjene u menadžmentu, a to su upravo ACI d.d. i Jadrolinija.

U Jadroliniji se planiraju i strukturne promjene, jer bi u budućnosti u upravi te državne tvrtke trebala sjedati samo tri člana uključujući i predsjednika. Još uvijek nije poznato tko će naslijediti Violića, koji tvrtku vodi posljednjih sedam godina, jer usuglašavanje unutar SDP-a i koalicijskih partnera tek slijedi.

Podsjetimo kako je u siječnju ove godine izabran i novi Nadzorni odbor ACI d.d., gdje je za predsjednicu izabrana Doris Peručić, inače kći rektorice Sveučilišta u Dubrovniku Vesne Vrtiprah.

Uz Peručić u Nadzorni odbor ACI-a izabrani su i Tedi Chiavalon kao zamjenik te Tamara Martinčić, Mladen Mijač i Zoran Alempijević kao članovi, dok su opozvani bivši članovi NO-a Blaž Pezo, Nina Perko, Edi Perović i Davor Patafta.

Pročitajte još

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist

[DUBROVČANI IZVAN GRADA] VERONIKA KARAČ Dubrovnik će uvijek biti dio mene

Nora Di Leo

MISA VEČERE GOSPODNJE ‘Isusov život je sažet u glagolu ljubiti’

Dulist