Aktualno

Ban: Udruga Dubrovnik Regija više ne postoji

Ban: Udruga Dubrovnik Regija više ne postoji

Bivši član Malog vijeća udruge Dubrovnik Regija Ivica Ban uputio je priopćenje za javnost u kojem ističe kako sadašnja udruga “Dubrovnik Regija” nije pravna slijednica udruge osnovane u travnju ove godine. Priopćenje donosimo u cijelosti.

“Nakon što se udruga "Dubrovnik Regija" faktički raspala 8. 8. 2012.g. izlaskom iz te udruge natpolovične većine članova Malog vijeća (tj. Upravnog odbora) udruge zbog samovoljnih i protustatutarnih postupaka, te zbog razine komuniciranja dijela osoba koje su ostale u manjini na sastanku Malog vijeća udruge održanom 7. 8. 2012.g. na kojem je natpolovičnom većinom glasova svih članova Malog vijeća izglasano nepovjerenje dotadašnjem predsjedniku Malog vijeća Igoru Žuveli i tajnici udruge Ivani Žuveli Kalini, od tih istih osoba protustatutarno je sazvana i 8. 9. 2012.g. održana tzv. izvanredna izborna skupština udruge "Dubrovnik Regija" na kojoj su izabrani novi članovi Malog vijeća udruge i izmijenjen statut udruge.

Za napomenuti je da tzv. izvanredna izborna skupština udruge "Dubrovnik Regija" održana 8. 9. 2012.g. nije imala potrebni kvorum za rad i odlučivanje od najmanje 100 članova Udruge (najmanje 1/3 članova od 298 verificiranih članova Udruge), već je toj "skupštini" zajedno s protustatutarno novoupisanim članovima bilo nazočno sveukupno 63 "člana".

Zbog toga to nije bila izvanredna izborna skupština udruge "Dubrovnik Regija", niti su na takvoj nezakonito i protustatutarno sazvanoj i održanoj "skupštini" izabrani ikakva tijela i dužnosnici registrirane udruge "Dubrovnik Regija".

Kasniji sastanak Malog vijeća takve udruge (14. 9. 2012.g.) i njegove odluke o imenovanju gosp. Igora Žuvele za predsjednika Malog vijeća te udruge, te imenovanje drugih dužnosnika te udruge, kao i daljnje aktivnosti takve udruge, stoga nemaju nikakve veze s registriranom udrugom "Dubrovnik Regija", već je riječ o običnoj otimačini i prisvajanju imena i prava udruge "Dubrovnik Regija".

Navedenim činom udruga "Dubrovnik Regija" kakva je osnovana 14. 4. 2012.g. i postojala do 8. 8. 2012.g. faktički je prestala postojati.
Sadašnja udruga "Dubrovnik Regija" čiji je predsjednik gosp. Igor Žuvela, zbog naprijed navedenih razloga nije pravna slijednica ranije udruge "Dubrovnik Regija" i nema nikakva prava na korištenje tog imena ni na ikakva druga prava registrirane udruge "Dubrovnik Regija".

Zbog naprijed navedenog, kao registrant i vlasnik web stranice i domene dubrovnikregija.com odlučio sam istu do daljnjega zaključati za nove upise i nakon isteka datuma jednogodišnje registracije i zakupa iste ne produžavati.

"Ideje su vječne i nepromjenljive, a osjetna bića su promjenljiva i nesavršena te postoje samo po sudjelovanju u idejama." (Platon)
Ivica Ban, Dubrovnik”

Pročitajte još

Gorana Stepanić i Pavel Gregorić održali predavanje ‘Lice i naličje retorike u djelu Nikole Vitova Gučetića’

Dulist

Policija za vikend pojačano nadzire najteže prometne prekršaje

Dulist

DONIRAJTE ZA MARIJA Velika akcija Udruge ‘Tata je tata’

Dulist