Aktualno

Viktorija Knežević se obvezala prije izbora: 3 mjeseca živjet će unutar zidina, 3 u neboderu u Gružu, ali i Gornjim selima!

Viktorija Knežević se obvezala prije izbora: 3 mjeseca živjet će unutar zidina, 3 u neboderu u Gružu, ali i Gornjim selima!

– Obvezala sam se da ću u razdoblju od sljedećih dvije godine do lokalnih izbora, barem 3 mjeseca unajmiti stan i živjeti baš u Gradu. Zatim barem 3 mjeseca u Gružu (po mogućnosti u Neboderima) i 3 mjeseca u jednom od sela koje administrativno spadaju pod Grad Dubrovnik – napisala je Viktorija Knežević na Facebooku, a vezano uz aktualnu temu buke u gradu.

Knežević je navela da joj osobno ne smeta buka kao vikend posjetitelju, ali dodaje:
– To je samo jedno mišljenja koje je kao i svako drugo nužno subjektivno. Ja ne znam što to znači živjeti u Gradu i kako je onima koji tamo žive. Obvezala sam se da ću u razdoblju od sljedećih dvije godine do lokalnih izbora, barem 3 mjeseca unajmiti stan i živjeti baš u Gradu. Zatim barem 3 mjeseca u Gružu (po mogućnosti u Neboderima) i 3 mjeseca u jednom od sela koje administrativno spadaju pod Grad Dubrovnik, a zapravo su obična sela Dubrovačkog primorja i ništa od benefita tog grada kojem formalno pripadaju nemaju osim što su plaćali prirez kao da žive na Stradunu.

Mislim da je to nužno potrebno, da čovjek osjeti kakav je život na tim lokacijama. Dok to nisi probao ne možeš biti gradonačelnik odnosno gradonačelnica koji razumije građane.

Zamislite samo kada nitko iz gradske uprave ne bi imao pravo na rezervirani parking nigdje i/ili na službenog vozača? Što mislite kako bi se brzo počele graditi garaže kada bi i oni bili prisiljeni kružiti po uru vremena ili se voziti javnim prijevozom po kiši i po suncu?

Moram priznat da sam već pokušala pronaći stan u Gradu i da je užasno teško pronaći nešto što je, kakav takav, omjer cijene i kvalitete koji normalni budžet može podnijet. Htjela bih baš u sezoni vidjeti kako je funkcionalno živjeti u Gradu, ali to je koliko vidim nemoguća misija, morala bih prodati stan koji imam za platit taj fit (razumijem, ne prigovaram, ljudi moraju zaraditi, tko je meni kriv što želim to u to vrijeme) da će mi vjerojatno tek na zimu poći za rukom iznajmiti stan na 3 mjeseca u Gradu. –

Pročitajte još

[DUBROVČANI IZVAN GRADA] VERONIKA KARAČ Dubrovnik će uvijek biti dio mene

Nora Di Leo

MISA VEČERE GOSPODNJE ‘Isusov život je sažet u glagolu ljubiti’

Dulist

[FOTO] DEŠA DUBROVNIK Evo što se sve izrađivalo na uskrsnim radionicama

Dulist