Aktualno

VIKEND AKCIJA Policija ‘u lovu’ na pijane vozače!

Prometna policija najavljuje pojačani nadzor prometa u noći sa 11. na 12. travnja (subota na nedjelju) radi sprječavanja vožnje pod utjecajem alkohola.

– Alkohol je jedan od bitnih čimbenika koji doprinosi stradavanju sudionika u prometu te vrlo često „generator“ brzine. Vozači koji upravljaju motornim vozilom uz prisutnost alkohola u organizmu svojim ponašanjem krše prometne propise te ugrožavaju svoju sigurnost i sigurnost drugih sudionika u prometu. Stoga je ujedno cilj ove akcije sankcioniranje i isključivanje iz prometa takvih vozača radi smanjenja broja prometnih nesreća i stradavanja sudionika u prometu – navode iz PU dubrovačko-neretvanske.

Za vrijeme trajanja akcije policija će nadzirati te prekršajno sankcionirati i druge prekršaje (prekoračenje dopuštene brzine kretanja, vožnja bez položenog vozačkog ispita, upravljanje za vrijeme zabrane, prekršaje mladih vozača i dr.), a posebice onih prekršaja koji su najčešći uzroci prometnih nesreća.

– Ovim putem pozivamo sve sudionike u prometu da poštuju prometne propise i svojim pozitivnim ponašanjem pridonesu povoljnom stanju sigurnosti – napominju iz Policije.

Pročitajte još

[FOTO] LEONARDA TIKVICA ‘PEP konferencija je prilika mladima za čuti iskustva stručnjaka iz prve ruke’

Nora Di Leo

Uskoro kreće energetska obnova ljetnikovca Crijević Pucić

Dulist

Kakvo nas ljeto očekuje?

Dulist