Aktualno

VIDIMO SE U SRIJEDU! Predstavljanje knjige dr. Siniše Cara ‘Mljet, Sadržaj sreće’

VIDIMO SE U SRIJEDU! Predstavljanje knjige dr. Siniše Cara 'Mljet, Sadržaj sreće'

Predstavljanje knjige dr. Siniše Cara ‘Mljet, Sadržaj sreće’ u nakladi tjednika DuList, održat će se u srijedu, 15. prosinca s početkom u 19 sati u dvorani Studentskog doma u Dubrovniku, Ulica Marka Marojice 2.

Poznati varaždinski kardiolog dr. Siniša Car 2016. zamijenio je užurbanu varaždinsku okolinu otokom Mljetom gdje je idućih pet radio kao liječnik opće medicine. Odluka o preseljenju i zamjeni varaždinske bolnice, otočkom izolacijom, bila je značajno medijski popraćena, posebice u kontekstu manjka liječničkog kadra u otočkim ambulantama, ali i odlazaka brojnih liječnika koji u potrazi za boljim uvjetima, napuštaju Hrvatsku.

Kao dugogodišnji kolumnist DuLista, dr. Car redovito je zapisivao svoje misli o životu na otoku Mljetu, a početkom prosinca kolumne su pretočene u knjigu Mljet, Sadržaj sreće. U knjizi nam tako predstavlja popis od sedam razloga za sreću svakog čovjeka, raspravlja i filozofira o životu i vjeri.

Uz dr. Cara, na predstavljanju knjige sudjelovat će i Barbara Đurasović, glavna urednica DuLista, a ujedno i urednica knjige te Ivan Sršen, ravnatelj Nacionalnog parka Mljet, a razgovor će moderirati dubrovačka novinarka Ivana Mijić Vulinović, sve uz glazbenu pratnju mljetske klape Kurent.

Nakon predstavljanja, predviđen je i prigodni tratamenat uz prikle i kuhano vino.

Predstavljanje će biti održano u skladu s propisanim epidemiološkim mjerama, uz obvezno predočenje EU digitalne potvrde.

Pročitajte još

Započeo ciklus radionica robotike u Centru za mlade Dubrovnik

Dulist

PRODUŽENI USKRŠNJI VIKEND Poziv na oprez zbog većeg protoka vozila na autocestama

Dulist

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist