DuList IN

Videoigranje s umjetnošću u Lazaretima

Boy van Ooijen

Autorski projekt „Videoigranje s umjetnošću“ Filipa Merčepa i Boy van Ooijena izvodit će se u 5. lađi Lazareta od 15. do 20. studenog u partnerstvu s Dubovačkom baštinom i uz potporu Ministarstva kulture RH. Nakon Dubrovnika, projekt se nastavlja u Tehničkom muzeju u Zagrebu.
Cilj izložbe je pokazati djeci i mladima kako da razmišljaju o svojim mobitelima i igraćim konzolama kao o instrumentu koji se može koristiti u vlastite kreativne svrhe što će doprinijeti općem cilju širenja kreativnosti i razvijanju individualnih kreativnih ideja.
Posjetitelji će uz izložbu na svakodnevnim radionicama (koje će se organizirati po dogovoru) imati priliku saznati sve o tome kako su te instalacije nastale te koje još mogućnosti postoje u kreativnom radu s audio-vizualnom glazbom.
Izložba se sastoji od 3 instalacije:
– Vizualna u kojoj će djeca kontrolerom za Playstation kreirati vlastite vizuale za glazbu koju inače slušaju.
– Audio – uz pomoć koje će grupno napraviti svoje vlastite kratke kompozicije koristeći svoj glas i kontroler.
– Audio/vizualna – s kojom će kao grupa svjetiljkama mobitela i kontrolerima stvarati oblike koji će svojim nastajanjem stvarati glazbu.
Zatvaranje izložbe će biti u subotu, 20. studenog u 20 sati uz završni koncert na kojem će nastupiti Filip Merčep (vibrafon i elektronika) i Boy van Ooijen (elektronika i vizuali.)
Izložba se može razgledati od ponedjeljka do srijede i u petak od 10 do 15:30 sati te u subotu od 10 do 12:30.
Radionice su planirane u ponedjeljak, utorak, srijedu i petak. Mail za rezervaciju termina i informacije je zrinka@dubrovackabastina.com, mob: 099 357 4667.
Nošenje maski u izložbenim prostorima je obavezno. Broj posjetitelja i polaznika radionica je zbog mjera Stožera civilne zaštite limitiran.

Pročitajte još

[RAZGOVOR] GORAN VIŠNJIĆ Ljudi govore: Vratio se Šime! A ja nisam nikad ni otišao!

Ivana Mijić Vulinović

(FOTO) Pogledajte tko se sve zabavljao na Osojniku

Dulist

NAGRADNA IGRA Osvojite dvije ulaznice za koncert Abba Ringa!

Dulist