Grad

VIDEO/FOTO „Psima nije mjesto na Žarkovici, napravite konačno azil!“

Građani Dubrovnika i članovi Društva za zaštitu životinja Dubrovnik prosvjedovali su danas na Stradunu zbog teške situacije u skloništu za pse na Žarkovici.

– Svima je jasno koji je, nakon petnaest godina, razlog našeg okupljanja. Poruka gradonačelniku i ovom bogatom gradu: Napravite već jednom azil. To vam je zakonska obveza, nemojte dozvoljavati volonterima da muku muče. Žarkovica nije mjesto gdje treba biti azil za napuštene životinje. Pronađite drugu lokaciju. Već petnaest godina smo strpljivi da se izgrade svi mogući projekti koji su navodno prioritet. Soldi se troše na banalnosti i ludosti. Sad kažemo dosta! – rekla je tom prigodom Anica Sambrailo.

– Puna sam emocija i plačem od sreće jer je Stradun pun naših prijatelja, čak iz Omiša, Makarske, Zagreba, Osijeka – dodala je Sambrailo.

Istaknula je kako je peticiju u tri dana potpisalo skoro tri tisuće ljudi, a potpisivanje se nastavlja. Cilj je pet tisuća, nakon čega će se peticija uputiti u institucije Europske unije.

 

 

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

Mirna Batistić; ravnateljica Instituta za more i priobalje: ‘Stanje u našem moru još uvijek je ne dobro, ne zadovoljavajuće, nego odlično!’

Mia Njavro Banić

Jelka Tepšić odlikovana Križem Reda za civilne zasluge Kraljevine Španjolske

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija