Grad

SJETIMO SE HEROJA Na današnji dan napustio nas je Miljenko Bratoš

Na današnji dan prije 24 godine, nakon tragičnog događaja prestalo je kucati srce dubrovačkog domoljuba i Heroja Miljenka Bratoša – ovim su se riječima velikog Bratoša prisjetili njegovi prijatelji okupljeni na Facebooku.

Zapovjednik Bratoš bio je Sekretar Sekretarijata za narodu obranu općine Dubrovnik, a ostao je u sjećanju svih Dubrovčana kao čovjek koji je organizirao i vodio pripreme za obranu Grada od četničke agresije. Njegova misao vodilja bila je ‘onaj tko zna plivat, i pored fundavanja pliva naprijed’, zapisano je u sjećanju na njega, kao i ovo:

”Njegov doprinos obrani Grada, unatoč ranoj pogibiji, bio je nemjerljiv. U ožujku 1991. organizirao je postrojbe za motrenje pograničnih područja, nešto kasnije je s Rudijem Butkovićem i Aljošom Nikolićem osnovao ONB i organizirao vađenje neeksplodiranih minsko-eksplozivnih sredstava iz dubrovačkog podmorja, a pronađeni eksploziv se koristio za izradu novih minsko-eksplozivnih sredstava u TUP-u. Puno puno je toga, što bi se još moglo reći i napisati o Miljenku Bratošu, ali jednom rječju bio je Heroj obrane Dubrovnika. Miljenko Viteže laka ti hrvatska zemlja koju si toliko volio, i počivao u miru Božjem…”

Sjećanje: Tvrđava Imperijal Obrana Branitelja

Pročitajte još

Mirna Batistić; ravnateljica Instituta za more i priobalje: ‘Stanje u našem moru još uvijek je ne dobro, ne zadovoljavajuće, nego odlično!’

Mia Njavro Banić

Jelka Tepšić odlikovana Križem Reda za civilne zasluge Kraljevine Španjolske

Dulist

Ovo su najbolji dubrovački doktori!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija