Aktualno

VIDEO/FOTO Predsjednica posjetila Knežev dvor i ljekarnu Male braće

page 5

Predsjednica RH Kolinda Grabar-Kitarović posjetila je u petak popodne Knežev dvor i ljekarnu Male braće u Franjevačkom samostanu.

Predsjednica je u Kneževom dvoru obišla izložbu Dubrovačkih muzeja ‘Nikola Božidarević – veliki slikar dubrovačke renesanse’, povodom 500. obljetnice smrti slavnog slikara, te nazočila kratkom prigodnom programu dubrovačkih gimnazijalaca u prigodi obilježavanja 450. obljetnice smrti Marina Držića, 230. obljetnice smrti Ruđera Boškovića i 90 godina Gimnazije Dubrovnik.

U Kneževom dvoru susrela se s s upravom i igračima Vaterpolskog kluba Jug CO, koji su joj regalali majicu, a kupaće gaćice za supruga. Predsjednica je u kratkom razgovoru zastala i s Dubrovačkim trombunjerima te čelnim ljudima dubrovačkih kulturnih ustanova.

Potom je u Franjevačkom samostanu obišla muzej ljekarne Male braće, koja ove godine slavi 700. obljetnicu postojanja.

Predsjednica u Dubrovačko-neretvanskoj županiji boravi do srijede, a njen privremeni ured bit će u funkciji do nedjelje. U subotu će obići općinu Dubrovačko primorje i Knežev dvor u Slanome, sastat će se s uzgajivačima mandarina u Opuzenu i posjetiti Arheološki muzej Narona te Dom zdravlja i lokaciju dnevne bolnice u Metkoviću, gdje će joj biti predstavljen i projekt Marina. U Pločama će se sastati s čelnim ljudima tvrtke Luka Ploče d.d. i Lučke uprave.

U nedjelju će predsjednica u Dubrovniku sudjelovati na svečanosti obilježavanja 25. obljetnice deblokade Dubrovnika i oslobađanja juga Hrvatske.

Pročitajte još

DOBRE VIJESTI ZA VOZAČE Od utorka niže cijene goriva

Dulist

ROMANSA U ‘SURVIVORU’ Dubrovkinja Mihaela priznala da je Luka njezin tip

Dulist

[FOTO] ‘FREKVENCIJE I EKRANI’ Novinari podijelili medijsko iskustvo sa studentima

Dulist