Aktualno

FOTO Otvoreni 13. Dubrovački medijski dani

FOTO Otvoreni 13. Dubrovački medijski dani

Dvodnevna međunarodna znanstvena konferencija 13. Dubrovački medijski dani s temom ‘Digital Intermediaries and Media Pluralism’ (Digitalni posrednici i pluralizam medija) u organizaciji Odjela za komunikologiju Sveučilišta u Dubrovniku otvorena je u petak navečer u Sveučilišnom kampusu.

Na konferenciji će izlagati stručnjaci i znanstvenici iz Hrvatske i inozemstva. Pozvani predavači dolaze s vodećih europskih sveučilišta poput Damiana Tambinija s The London School of Economics and Political Science i Natali Helberger s University of Amsterdam, a u radu Konferencije će sudjelovati i Pier Luigi Parcu, direktor Centra za medijski pluralizam i medijske slobode pri European University Institute, Krisztina Stump, zamjenica direktora Converging Media and Content Unit u Direktoratu za komunikacijske mreže Europske komisije i Damir Hajduk, ravnatelj Agencije za elektroničke medije.

Kao i prijašnjih godina, studenti Odjela za komunikologiju prenosit će sva izlaganja na društvenim mrežama: Facebooku facebook.com/DubrovnikMediaDays, Twitteru twitter.com/DUMediaDays, Google + i Instagramu.

Dosad su teme Dubrovačkih medijskih dana bile: ‘(Ne)jasna i prisutna opasnost – terorizam, mediji i tehnologija’ (2016.), ‘Umjetna inteligencija, roboti i mediji’ (2015.), ‘Budućnost novinarstva’ (2014.), ‘Mediji i ekonomska kriza’ (2013.), ‘Ekonomski, politički i komunikološki aspekti društvenih medija’ (2012.), ‘Građanski aktivizam, terorizam i medijacija sigurnost’ (2011.), ‘Nove tehnologije, internet i komuniciranje’ (2010.), ‘Obrazovanje novinara i djelatnika u OSJ’ (2009.), ‘Etika u odnosima s javnošću’ (2008.), ‘Uloga odnosa s javnošću u kreiranju javnog mnijenja’ (2007.), ‘EU pravila i naša realnost’ (2006.) te ‘Mediji i demokracija’ (2005.).

Pročitajte još

EMISIJA ‘TKO TO TAMO PJEVA’ Nastupila je i Nevenka Tokić sa Sveučilišta u Dubrovniku

Dulist

Međunarodni je dan primalja

Dulist

NIKOLINA FARČIĆ O DUBINI: Izlazili smo im u susret. Dužni su TUP-u više od 38 tisuća eura

Dulist