Aktualno

VIDEO/FOTO LUKA KORDA ‘Općina ne smije doći u ruke onih kojima su njihov džep i rodbina najvažniji’

VIDEO/FOTO LUKA KORDA 'Općina ne smije doći u ruke onih kojima su njihov džep i rodbina najvažniji'

Kandidat za načelnika Općine Konavle Luka Korda organizirao je u cavtatskoj taverni Galija druženje s prijateljima i simpatizerima.

U ležernoj atmosferi, atipičnoj za jednu predizbornu kampanju, aktualni načelnik je, uz iće piće te pjesmu, okupio njemu odano društvo.

-Na listi je 15 imena i na toliko mandata računam, žao mi je što ih nema 16 ili 17, ali takav je zakon. Lista je izvanredna, mješovita, od mene kao nositelja liste do zadnjega koji je ekonomist. Riječ je o ljudima čista obraza, bez repova, nitko im ne može reći da su bilo što napravili, a da nisu svojim prstima odradili. Nismo uopće gledali tko će biti koji broj, nego smo sjeli, dogovorili se, a nakon izbora nećemo od toga bolovati, već ćemo se dogovoriti tko će biti u Općinskom vijeću. Svih 15 će se pred svaku sjednicu sastajati, a ne samo oni koji budu vijećnici. Očekujem da će narod dati povjerenje ovoj listi – istaknuo je tom prilikom Korda.

-Doživio sam što u životu nisam vjerovao da ću doživjeti. Danas oni od kojih sam se odvojio kažu da su to radili već 3-4 godine. A meni to nitko nije rekao niti sa mnom razgovarao. Oni su se pripremili, izabrali su općinski odbor koji je odlučio da Boža Lasića kandidiraju, a sve smo bili dogovorili: da idemo skupa na izbore, a da se ja kasnije maknem, a Božo preuzme. Sve te godine on mi riječi nije rekao. To sam doživio kao pravu izdaju, ali su mi napravili veliku uslugu jer sam našao pravo društvo, može se reći pred kraj života. Prave ljude, poštene, savjesne. Mirne im duše mogu ostaviti općinu, čista obraza i bez ikakvih repova – rekao je Korda.

-Sve što je dosad napravljeno nikad nisam rekao da sam napravio ja sam. Kao što sad privatizira Božo Lasić, da su to oni napravili. To je napravila Općina i to temeljem odluke Vijeća, a sve provodi načelnik. Svi proračuni i prostorni planovi doneseni su na Vijeću, a svi programi doneseni su s projekcijom do 2020. godine. To je kontinuitet. Narod neka vrednuje što je učinjeno, a tko je što uzeo i ukrao te narodu umanjio što ima – dodao je Korda.

-Došlo je vrijeme da se moramo razdvojiti, jer privatni su interesi prevladali nad konavoskim i više se tako nije moglo. Mislio sam da sam ostao sam kad su me izdali dojučerašnji prijatelji. Mislio sam ‘ajd završilo je, što si učinio, učinio si, nemoj tražiti da ti itko reče hvala’. Onda sam se sjetio da ima dobrih ljudi, koji misle kao i ja. U ovim godinama sam našao prijatelje kakve neki u nekoliko života ne mogu naći. Idemo na izbore, vjerujem i sve vas, da ćete nas podržati, da vas nećemo iznevjeriti. A onima koji budu protiv nas dokazat ćemo da su pogriješili. Općina ne smije doći u ruke onih kojima su njihov džep i rodbina najvažniji. Ne damo je, naša je – zaključio je Korda.

-Luku poznajem dugo godina, a pratim situaciju u Konavlima. Luka me pozvao da mu se priključim, kako bismo pokušali napraviti Konavle još boljim za život. Idemo prema pobjedi na zdravim temeljima. Nastavit ćemo raditi da Konavle budu još bolje – rekao je kandidat za zamjenika Vlaho Mihatović.

Za odličnu atmosferu zadužena je bila Tereza Kesovija, a prigodne pozdravne govore održali su i ‘Branko Bačić’ (klapski pjevač Ivo Tošić) te ‘Kolinda Grabar Kitarović’ (glumica Nika Burđelez).


Pročitajte još

IZBRIŠITE IH Ove Android aplikacije kradu osobne i bankovne podatke!

Dulist

ZBOG POLUMARATONA Kuda sutra voze Libertasovi autobusi?

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist