Sport

VIDEO/FOTO Hezonja predstavljen u Orlandu

VIDEO/FOTO Hezonja predstavljen u Orlandu

Mario Hezonja i službeno je predstavljen u SAD-u kao novi igrač Orlando Magica.

– Ovo je, u pozitivnom smislu, drugi svijet. To je kao biti na nebu. U Europi sam pratio NBA, ali ne toliko koliko sam htio. No, sjajno je moći igrati u ovoj ligi, zajedno s legendama poput LeBron Jamesa ili Kobe Bryanta – izjavio je Hezonja, koji je novinarima pozirao s dresom s brojem 23.

Na pitanje otkud dolazi njegovo samopouzdanje koje pokazuje na terenu, odgovorio je:
– Dolazi od mog oca koji je igrao vaterpolo. On mi je usadio samopouzdanje. Mislim da je nemoguće biti profesionalni sportaš bez samopouzdanja, bez vjere u sebe i suigrače. To me tjera naprijed, da radim marljivo svaki dan kako bih bio spreman iskoristiti svaku priliku – istaknuo je Hezonja.

– Došao sam u momčad koja je u procesu obnove, gdje će nas biti dosta mladih, ali to je dobro. Vjerujem da smo na visokoj razini. Tijekom ovo malo vremena koliko sam ovdje imam samo lijepe riječi – rekao je. O treneru Skilesu imao je samo lijepe riječi:

– Mislim da je odličan trener, da je jako, jako dobar, pogotovo za mlade igrače. Sve u svemu, vrlo je strog, što je savršeno za momčad – kazao je Hezonja. Objasnio je i otkud potječu njegovi sportski stavovi i želje.

– Već sam igrajući u Hrvatskoj razmišljao o dolasku u NBA ligu, a otac me upozorio da moram prvo biti šef u vlastitom krevetu, zatim u sobi, zatim u kući, pa u svom dvorištu i tako dalje. Nisam htio preskakati stepenice, nego sam uvijek htio igrati protiv sve boljih protivnika i pobjeđivati ih. Sada želim isto, samo su dimenzije veće, ali uvjeren sam da mogu – zaključio je.

– Ne treba očekivati da će Hezonja odmah igrati poput veterana, treba vidjeti gdje je u odnosu na druge dečke. Međutim, ima nekoliko sjajnih vještina u rukavu, snažan je i dobro šutira, a to nam treba. Ne bi me iznenadilo da istrči na parket poput pravog profesionalca i da se začas prilagodi, ali bit ćemo pažljivi s njime – kazao je na predstavljanju trener Orlanda Scott Skiles.

Foto: NBA.com

 

Pročitajte još

OLMISSUM SLAVIO Square nije uspio izboriti majstoricu polufinala

Dulist

PRVI DAN ‘SWIM WARSA’ Šest medalja za Plivački klub Jug!

Dulist

Sestre Jurković brončane na Europskom veslačkom prvenstvu!

Dulist