AktualnoUrednički izbor

VIDEO / VELIKIH 104! Sretan rođendan, gospođa Paula!

VIDEO / VELIKIH 104! Sretan rođendan, gospođa Paula!

Veliki, 104. rođendan proslavila je ovog utorka gospođa Paula Banac u svom drugom domu, onom za starije i nemoćne Dubrovnik. Simpatična i dobro raspoložena slavljenica nije skidala osmijeh s lica, a takve je se upravo i sjećamo. Naime, već je ona pretražila svoja sjećanja i podijelila ih s nama za DuList, 2017. godine, na njezin okrugli 100. rođendan. I danas, možemo reći, istim žarom slavi i 104.!

Cvijeće, pokloni, osmijesi, mala proslava, recitacije – sve u skladu s mjerama, a na radost ove u duši mlade gospođe. Tako je predvorje Doma za starije i nemoćne Dubrovnik bilo mjesto veselja i dobre energije koje se ne bi sramili ni puno, puno mlađi.

Prisjetili smo se njena života, od Kiseljaka u kojem se rodila 5. listopada 1917. godine, pa Sarajeva u kojem se udala i gdje je živjela sa ‘svojim Konavljaninom’. Ratom u Sarajevu sele se u Popoviće, potom u Zagreb gdje grade kuću, a put je dovodi, nakon smrti muža i sina – u Dom. Tad nam je rekla, a sad potvrdila kako joj je u Domu dobro, čisto i hrana ukusna.

Sjaj u oči joj se vraća kad smo ju pitali što koje joj je u životu pak bilo najljepše doba.

– Najljepše stvari koje su mi se dogodile? Djevojačko doba bilo mi je lijepo, a imala sam i lijepe dane s mužem – građenje naše kuće u Zagrebu, zajednički život, lijepe Konavle, a da vam budem iskrena, pozaboravljala sam puno toga. Sto godina je ipak puno – tada nam je bila rekla.

Uz pažnju i poštovanje, te naravno – dobre želje – pozdravili smo se s gospođom Paulom – do idućeg rođendana!
MNJB

Pročitajte još

Gorana Stepanić i Pavel Gregorić održali predavanje ‘Lice i naličje retorike u djelu Nikole Vitova Gučetića’

Dulist

Policija za vikend pojačano nadzire najteže prometne prekršaje

Dulist

DONIRAJTE ZA MARIJA Velika akcija Udruge ‘Tata je tata’

Dulist