Aktualno

VIDEO Svi su na broju, čak i pokvareni

VIDEO Svi su na broju, čak i pokvareni

Tvrtka Libertas od danas ima šest novih niskopodnih autobusa. Na primopredaji su sudjelovali predsjednik uprave Auto Hrvatska Bogdan Tihava, gradonačelnik Andro Vlahušić i direktor Libertasa Đuro Deranja te najavili i daljnju suradnju.

Valja napomenuti da je u pitanju 16 autobusa,a ne šest jer je Grad kupio prije deset autobusa bila je to investicija vrijedna 25 milijuna kuna sa svim troškovima financiranja. Grad Dubrovnik kupio je prostor za tvrtku Libertas i ovaj mjesec ide zadnja rata, a grad se već uknjižio na taj prostor od 90 tisuća kvadrata koji je u najvećem dijelu namijenjen upravo Libertasu. Libertas se ovakvim investicijama zasigurno može zdravo razvijati.
 
– Iako većina nije vjerovala da će Libertas postati snažniji nego što je bio. Bilo je tu najava štrajka i svega. Ja sam točno znao što hoću kao i nadzorni odbor, a htjeli smo ono što danas imamo. Željeli smo da u gradu Dubrovniku, a i na cijelom području na kojem vozi Libertas bude uspješna tvrtka koja počiva na ljudima koji su dobro plaćeni- kazao je gradonačelnik Andro Vlahušić.
 
Libertas je najveće komunalno poduzeće u Gradu zapošljava 350 stalno zaposlenih ljudi. Dubrovački pokaz, valja napomenuti, i dalje je osnovni i glavni  način prijevoza. Sa pokazom Libertasa može se ići i na Lokrum i u kino kao i na sportske događaje što nema niti jedan gradu u Hrvatskoj. Libertas na ovakav način nastavlja svoje uspješno poslovanje.
 
Uskoro kreće i obnavljanje autobusni postaja projekt koji je vrijedan tri i pol milijuna kuna koji će se riješiti kroz nekoliko mjeseci. Nove autobusne postaje točnije njih 18 autobusni stajališta bit će natkriveno slijedeći mjesec dana.
 
Gradonačelnik Vlahušić i direktor Libertasa Deranja dobili su od Bogdan Tihava predsjednik uprave Auto Hrvatske zahvalnicu i kipić u znak povjerenja i suradnje.

Podsjetimon na putu iz Zagreba prema Dubrovnika dva autobusa su jednostavno stala, odnosno dijagnosticiran im je kvar. Na instrument tabli se pojavila greška i autobusi su se morali zaustaviti. No autobusi su stigli na vrijeme, a gradonačelnik je išao i probnu vožnju.

http://youtu.be/hLndL3ezXV8

Pročitajte još

ZBOG RADOVA Dio ulica danas bez vode, na snazi i privremena prometna regulacija

Dulist

Dubrovačke balerine na međunarodnom natjecanju postigle izvrsne rezultate

Dulist

PRIDRUŽITE SE Studentska akcija dobrovoljnog darivanja krvi

Dulist