Aktualno

VIDEO/’SVALI SVE NA JUŽINU’ Klapa Ragusavecchia predstavila novi spot

VIDEO/'SVALI SVE NA JUŽINU' Klapa Ragusavecchia predstavila novi spot

Protekli utorak bio je vrlo poseban za klapu Ragusavecchia.

Naime, klapa je predstavila svoj spot za pjesmu ‘Svali sve na južinu’ autora Denisa Batinovića Pekme te aranžera Vedrana Ivankovića. U spotu LMT Studija iz Dubrovnika korišteni su i kadrovi s prošlogodišnjeg obljetničkog koncerta klape u Solitudu kada je cavtajska klapa proslavila dvadesetu obljetnicu.

Također, Ragusavecchia je nastupila u Zagrebu u koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog i to na koncertu ‘To je tvoja zemlja’ u spomen na Vicu Vukova. Uz Revijski orkestar Zagrebačke filharmonije i klapu Ragusavecchia nastupili su i Radojka Šverko, Vita Vukov, Tomislav Bralić te Đani Stipaničev.

Đani Stipaničev emotivnim koncertom ‘To je tvoja zemlja’ oživio je sjećanja na jednu od najvećih legendi hrvatske glazbe, Vicu Vukova. Poseban glazbeni repertoar ispunjen emocijama oduševio je do posljednjeg mjesta ispunjenu Koncertnu dvoranu Vatroslav Lisinski i podsjetio nas na bogato stvaralaštvo hrvatskih izvođača i istinski ponos naše zemlje.

Đani je pokazao svu svoju glazbenu čaroliju izvodeći vokalno izuzetno zahtjevne Vicine pjesme koje i danas nakon gotovo 50 godina jednako snažno djeluju na publiku. Posjetitelje je proveo kroz sve Vicine faze, od njegovih pjesma o Dalmaciji, podsjetio na pjesme iz opusa o Zagorju, Slavoniji, na povratnički album Bella Italia i približio novim generacijama svu veličinu Vicinog opusa.

Zaista poseban trenutak koncerta bio je nastup Vicine unuke Vite Vukov koja se prekrasnim izvedbama prisjetila svog voljenog djeda. Gošća koncerta Radojka Šverko oduševila je recitacijom pjesme Helene Papić dok je Tomislav Bralić zajedno s Đanijem maestralno izveo Bodulsku baladu i publiku podigao na noge. Prekrasnu gala večer za pamćenje upotpunio je nastup klape Ragusavecchia i orkestra Zagrebačke filharmonije pod dirigentskom palicom Krešimira Batinića.

-Ovaj koncert za mene je zaista poseban ne samo zbog njegove humanitarne note već i zbog sjećanja na našeg Vicu Vukova koji je iza sebe ostavio zaista veliko glazbeno bogatstvo. Već niz godina na svojim koncertima s veseljem prenosim njegovo stvaralaštvo. Jako me veseli što smo do posljednjeg mjesta ispunili dvoranu Lisinski i zajedno uživali u ovoj prekrasnoj večeri – izjavio je Đani Stipaničev.

Koncert ‘To je tvoja zemlja’ održao se u organizaciji Hrvatske lige protiv raka, a povodom 52. obljetnice njezinog uspješnog rada. Sav prihod od koncertnih ulaznica namijenjen je radu Lige i Zajednice pacijenata oboljelih od raka ‘Sveti Juraj’ koje okupljaju onkološke bolesnike s brojnim potrebama.

Foto: Hrvatska liga protiv raka

 

Pročitajte još

Policija za vikend pojačano nadzire najteže prometne prekršaje

Dulist

DONIRAJTE ZA MARIJA Velika akcija Udruge ‘Tata je tata’

Dulist

USTAVNI SUD ODLUČIO Predsjednik Milanović ne može biti mandatar niti premijer

Dulist